WiMP lancerer ny gratis musiktjeneste

I gamle dage var man ofte nødt til at købe ny musik inden man hørte den. I lidt nyere dage kunne man lige tjekke enkelte numre ud inden man besluttede sig for om man skulle købe (eller downloade) albummet. I dag kan man lytte til hele albums via streamingtjenester på internettet uden at skulle tage stilling til om man vil købe eller downloade noget som helst. Sidstnævnte streamingtjenester fornyer sig hele tiden i kampen om at tiltrække brugere, og seneste skud på den stamme er WiMP’s lancering af et samarbejde med Politiken, der skulle gøre det nemmere at finde frem til hvad man vil lytte til blandt tjenestens 18 millioner numre.

Thor Martin Jensen forklarer:

Med den nye version af WiMP relancerer vi tjenesten som en inspirerende musikdestination. Fokus er ikke længere kun på at tilbyde adgang til millioner af sange på computer og mobil. Det handler i højere grad om at levere inspiration og oplevelser, der bringer folk tættere på musikken og kunstnerne og gør det nemt at opdage ny musik på tværs af genrer.

Som bruger hos WiMP vil man lynhurtigt få anbefalinger til, hvad man skal høre enten fra vores egne redaktører, fra Politikens anmeldere eller fra kunstnere som f.eks. Rasmus Seebach, L.O.C., Xander og DJ Static. Derudover tilbyder vi interviews med de største kunstnere fra ind- og udland, streaming af livekoncerter og anmeldelser fra de bedste musikmedier. Det hele samlet ét sted.

Sammen med WiMPs danske musikredaktion bliver eksterne musikeksperter som Politiken, Soundvenue og GAFFA – og også kunstnerne selv – nu en integreret del af tjenesten.

Ifølge den udsendte pressemeddelelse er noget af det nye følgende:

Eksempler på nye funktioner

• WiMP Radio – Med en enkelt klik får du adgang til flere timers musik inden for genrer som pop, rock, 80’er-hits, dance, indie, retro etc.

• Playlistesøgning – Nu bliver det endnu lettere at finde playlister, hvad enten det er til træning, afslapning, fest eller noget helt andet. Der er også mulighed for at ’følge’ playlister fra andre WiMP-brugere.

• Bogmærkefunktion – Med en enkelt klik kan man oprette en genvej til yndlingssider i WiMP. Det kunne f.eks. være til yndlingsbandet, Roskilde Festival, Distortion, Soundvenue, GAFFA eller Politiken.

• Følg venner på Facebook – Er WiMP koblet til Facebook, kan du nu følge med i vennernes sidste WiMP-aktiviteter i dit eget nyhedsfeed.

• WiMP sætter lyd til Politiken – Læs anmeldelser på Politiken.dk, mens du hører musikken direkte på hjemmesiden.

En anden nyhed WiMP har indført for nyligt er, at man via iPad og iPhone kan få WiMP til at identificerer sange man hører i radioen, tv’er eller hvor man nu befinder sig.

Hvis du ikke allerede har WiMP, så kan det tjekkes ud her.

More from Carsten Fjølner
Glasvegas udgiver nyt den 4. april
Efter udgivelsen af den selvbetitlede debut tilbage i 2008 blev britiske Glasvegas...
Read More
0 replies on “WiMP lancerer ny gratis musiktjeneste”