Bjergtaget: Velkommen til

Stephan C. Krabsen a.k.a. Bjergtaget viser med Velkommen Til, at han har masser at byde på. Med et skarpt, charmerende og betagende udtryk får Krabsen rundet EP’en af med bravour – og jeg håber, at han næste gang lader det personlige og jordnære være gennemgående fra start til slut.

cover-Bjergtaget-Velkommentil-2012-300x300

Dansk indiefolk-debutant slutter af med manér

Danske Bjergtaget præsenterede sig for første gang for omverdenen mod slutningen af 2012 med EP’en Velkommen Til. Her viser Stephan C. Krabsen, som er manden bag orkestret, sine evner indenfor den moderne fortællende indie-folk, og der er masser af gode pejlemærker undervejs, mens han andre steder afslører et vist udviklingspotentiale.

Den akustiske guitar er så afgjort omdrejningspunktet, og alt hvad der kan proppes ind i instrumentet af rytmik, energi og musikalsk fremdrift, bliver forløst gennem den seks-strengede, og ofte får det Krabsen til at stå lidt i baggrunden med de fortællinger og den vokal, der ville gøre denne EP endnu mere tilstedeværende og levende.

Måske er det derfor, at Krabsen virker lidt fjern og har en lidt ujævn og distanceret position i sin vokal på eksempelvis ”Lader Tiden Visne” og ”Underlige Toner”. Disse numre står således knap så skarpt, som EP’ens to helt klare højdepunkter, der runder herlighederne af. På den lyse og fine ”Ingen går gennem regnen” fornemmes Krabsens fulde tilstedeværelse i en charmerende og fint poetisk fortælling, mens kærlighedens genvordigheder bliver forbilledligt behandlet på den smukke og betagende ”Med dig”.

Stephan C. Krabsen a.k.a. Bjergtaget viser med Velkommen Til, at han har masser at byde på. Med et skarpt, charmerende og betagende udtryk får Krabsen rundet EP’en af med bravour – og jeg håber, at han næste gang lader det personlige og jordnære være gennemgående fra start til slut.

Written By
More from Morten Wamsler
Spinkelman: Hole In Your Soul
Lad de gode idéer få frit løb og lad gerne arrangementerne være...
Read More
0 replies on “Bjergtaget: Velkommen til”