Mother Lewinsky: Mother Lewinsky EP

Mother Lewinskys debut-EP viser et meget talentfuldt band, som bestemt har basis for et større gennembrud. Allerede nu er de et meget interessant bekendtskab, og det mest negative der kan siges om nærværende EP er, at der er for lidt af den.

cover-MotherLewinsky-MotherLewinskyEP-2013-300x300

Debuterende dansk trio viser stort potentiale på EP

Mother Lewinsky beskriver sig selv som en ny dansk indie/classical-trio, som krydser storladen indierock med heftig brug af strygere. Efter at have lagt en video med kun sang og netop strygere på Youtube i 2012 er det gået stærkt for trioen, som allerede har spillet på SPOT, og som i starten af juli skal spille på Roskilde Festivals Pavillion Junior-scene.

Mother Lewinsky debut-EP indeholder fem sange, der tilsammen viser et band, som har godt styr på sine virkemidler, og som har stort potentiale. Kombinationen af rockband og strygerorkester er ikke videre original, til gengæld er den her rasende godt udført. Strygerne smelter gnidningsfrit sammen med de traditionelle rockinstrumenter og skaber en effektiv signaturlyd for bandet, som flere steder lader strygerne stå alene med vokalen. Hos Mother Lewinsky nøjes man ikke med at bruge strygere som en ekstra garniture, nej, de indgår som et uundgåeligt element af bandets arrangementer, og det fungerer meget af tiden ganske fremragende.

Sangene er generelt velskrevne, og “Sunrise” og især “Chameleons” har i denne anmelders ører hitpotentiale med deres fængende omkvæd. Af ep’ens fem sange er det den afsluttende “313”, der stikker ud ved både at være væsentligt længere og mørkere end de fire andre. Den er desværre også den mindst interessante på EP’en, da den bruger for lang tid til at bygge op til et højdepunkt, som desværre ikke er højt nok til at fortjene den lange opbygning.

Hvis Mother Lewinsky kan fortsætte takterne fra denne EP til et album, er der bestemt basis for et større gennembrud. Det fortjener de. Allerede nu er de et meget interessant bekendtskab, og det mest negative der kan siges om nærværende EP er, at der er for lidt af den.

Written By
More from Lasse Olsen
Causa Sui: Euporie Tide
Causa Suis komplekse og svævende instrumentale musik er ikke for alle, men...
Read More
0 replies on “Mother Lewinsky: Mother Lewinsky EP”