Fanø Free Folk Festival offentliggør årets program

mouritzhorslev-565x377

Fanø Free Folk festival, der løber af stabelen fra den 23. til den 25. august, kan nu løfte sløret for årets program. Det er fjerde gang festivalen afholdes, og med plads til blot 150 gæster er det formentligt en af Danmarks mindste festivaller – men til gengæld har den et unik beliggenhed. Og et ganske habilt program.

Fanø Free Folk Festival kalder sig selv for et ”åndehul for musikalsk udvikling med folkemusikken som udgangspunkt, men med plads til både rock, avantgarde, improvisation og tværæstetiske eksperimenter”.

Nu tror man måske, at en så lille en dansk festival kun kan tiltrække endnu mindre danske navne, men det er langt fra tilfældet og som tidligere, så har programmet mange internationale navne på plakaten. Kigger man ned ad listen finder bl.a. man kunstnere fra Canada, Ungarn, Frankrig, England, Irland og Rumænien. Det er ikke millionsælgende kunstnere, men det bliver det bestemt ikke mindre spændende af.

Blandt de internationale navne har festivalen netop offentliggjort det bemærkelsesværdige irske musikerkollektiv United Bible Studies, der med deres blanding af pastoral folk og psykedeliske klange er blevet set som en arvtager til navne som Fairport Convention og Incredible String Band. Til Fanø Free Folk Festival vil flere af kollektivets medlemmer også give enkeltkoncerter. Her kan man bl.a. glæde sig til harpenisten Aíne O’Dwyer, som netop har udsendt albummet Anything Bright Or Startling?, der for nylig fik en fremragende anmeldelse i The Wire, der drager paralleller til kunstnere som Joanna Newsom og Nico. Af andre United Bible Studies-relaterede navne kan man opleve Plinth og Raising Holy Sparks.

Blandt de danske navne er Mouritz/Hørslev Projektet (billedet), der består har musiker Mads Mouritz og digter Lone Hørslev. Sidstnævnt har i øvrigt boet i Sønderho i den sydlige del af Fanø. Fra Sønderho kommer blandt andre også Det yderste hav, der består af digter Jeppe Brixvold og de to folkemusikere Peter Uhrbrand og Jørgen Bjørslev, og som var med til at åbne den allerførste Fanø Free Folk Festival i 2010, og de står også for den officielle åbning i år.

I alt byder festivalen på over 20 koncerter med både internationale, danske og lokale kunstnere. De fleste koncerter foregår i Sønderho Forsamlingshus, men festivalen præsenterer også koncerter på andre unikke locations i og omkring Sønderho.

Festival line-up:

Áine O’Dwyer (IR)
Bilal Irshed Trio (PS/CU/DK)
Det yderste hav
Distortion Girls
Eric Chenaux (CA)
Global Guaranty Orchestra
I Underlandet (SE)
Jeppe Højgaard
Kamilla Kovacs (DK/HU)
Léonore Boulanger (FR)
Mouritz/Hørslev Projektet – FFFF special edition
Nu & Apa Neagră (RO)
Own Road
Plinth (IR)
Raising Holy Sparks (IR)
Skinnebach/Osgood/Dodebum
Steffen Basho-Junghans (DE)
Svarte Greiner (NO)
Taiga Taiga (UK/DK)
Tales of Murder and Dust
United Bible Studies (IR)

Der kan læses om de enkelte kunstnere på festivalens Facebookside.

Der sælges kun partoutbilletter i forsalg, og med kun 150 billetter i alt, er det måske en god ide at købe forinden. Partoutbillet til festivalen koster 400 dkk + gebyr og kan købes via Nembillet.dk.

More from Carsten Fjølner
Port O’Brien: Threadbare
Kæresteparret Pierszalowski og Goodwin leverer sammen med Caleb Nicols og Jushua Barnhart...
Read More
0 replies on “Fanø Free Folk Festival offentliggør årets program”