Frederik Damhus And The Great Outdoors: September Sound

September Sound er noget så simpelt som et vellydende, gennemkomponeret og supersympatisk sæt sange, der kommer lige fra hjertet.

Neofolk i sympatisk indpakning

Der er præcis 7.306 kilometer fra Hillerød til Tennessee, men livlinen fra Frederik Damhus’ hjerte til den amerikanske neofolk er væsentligt kortere. Damhus’ seneste udspil er en lækker, simpel (vinyl)udgivelse, der ikke gør meget væsen af sig, men tværtimod holder sig inden for rammerne af klassisk singer-songwriter, tilsat en nedbarberet, nøgen sound, der til gengæld lader Damhus’ lette vokal komme til sin ret.

Stilen er simpel, rødderne er fast forankrede i klassisk neofolk, som minder lidt om københavnske Alcoholic Faith Mission – uden at have deres storbypræg – og sangene er tydeligvis centreret omkring Damhus’ lyriske hjerte. Med nummeret ”Tennessee” kommer vi tæt på den amerikanske country, men det er faktisk det eneste nummer, der bekender kulør. De øvrige skæringer bevæger sig rundt i grænselandet mellem den lette popsang og den vemodige aftenskumringshymne. Alt sammen fint understøttet af Damhus’ elegante vokal og det afdæmpede band i baggrunden.

Hvad vil Damhus’ med sine sange? Jeg tror, han først og fremmest vil invitere lytteren ind i et personligt rum, hvor der er følelser og indtryk på spil. Men Damhus er på ingen måde en person, man slår sig på. Der er ikke nogen skarpe kanter eller forsøg på at nytænke en efterhånden noget fortærsket musiktradition, men mindre kan også gøre det. September Sound er noget så simpelt som et vellydende, gennemkomponeret og supersympatisk sæt sange, der kommer lige fra hjertet. Og er man ikke for korrumperet og for kynisk i sin tilgang til livet, er der mange små glimt af levet liv og eftertænksomme stemninger på et fint album, hvor Damhus symptomatisk nok står nærmest med ryggen til publikum på coveret. Eller er han bare genert, kejtet, ydmyg?

Lyt selv – og mærk efter.

Karaker 7

Karakter

7
Written By
More from Carsten Meedom
William Vivanco: el mundo esta cambia’o
Man bliver suget ind i musikken, selvom man ikke forstår sproget. De...
Read More
0 replies on “Frederik Damhus And The Great Outdoors: September Sound”