05.07.19 – Johnny Marr – Arena, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Johnny Marr skulle løfte den tunge arv fra Smiths, mere præcist Morrissey på den store Arena scene fredag aften prime time. Mange forventningsfulde fans havde indfundet sig og Marr havde med god grund valgt at spille en del Smiths covers denne aften. Desværre valgte han også Depeche Mode i kraft af ”I Feel You”, der ikke gjorde noget fornemt for nyklassikeren. Vel var den habilt udført og den lød nærmest som en 1:1 til originalen, men hvorfor dog, når man har så meget af plukke fra i bagkataloget.

Det lod jeg dog til at være den eneste der synes, for folk galpede med på omkvædet og valgte festen frem for det kunstneriske udtryk. Også Electronic blev valgt med ”Getting Away With It” og ”Get The Message” fra det glimrende selvbetitlede debutalbum, hvilket er et mere adækvat valg, da han selv udgav de fine sange med Bernard Sumner fra New Order. De fik lidt ekstra saft og kraft live, hvilket gav dem blussende kinder i forhold til de lettere anæmiske studieversioner. Virkningsfuldt og velvagt.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

Det spændende opstod, når Marr skulle udfylde Mozzers vokaltjans på Smiths-materialet. Det viste sig at være fint og teltet nærmest løftede sig under kongenummeret ”How Soon Is Now”. Hele teltet brølede med på de udødelige linjer ”I am human and I need to be loved, just like everybody else does”. Også gudenumrene fra hovedværket The Queen Is Dead; ”Bigmouth Strikes Again” og lukkeren ”There Is A Light That Never Goes Out” bragte folk I seriøs firserstemning og her lå så sandelig guldet og glimtede krystalklart til koncerten.

Marrs egne numre fra Call The Comet, ”The Tracers”, ”Walk Into The Sea”, ”Spiral Cities” og ”Hi Hello”, fittede egentlig meget godt ind i koncertens lyd og karisma, men uden at gøre det helt store væsen af sig. Det var ubetinget Smiths-covers, folk var kommet for at høre.

Bandet spillede godt og Marr så veltilfreds ud under koncerten, lyden var god, hvilket ikke altid er tilfældet på Arena, da det er en svær størrelse, at ramme rent. Denne aften sad akustikken dog heldigvis i skabet, så folk gik derfra med veltilfredse smil.

Karakter 6

karakter

6
More from Thomas Steen Jensen
Heavy Winged: Sunspotted
Er man ynder af 20 min. skærsildslignende støj, pint, plaget og bøjet...
Read More
0 replies on “05.07.19 – Johnny Marr – Arena, Roskilde Festival”