06.07.19 – Phil Anselmo &The Illegals – Avalon, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Philip Anselmo havde luret at han ikke kan samle så mange med The Illegals under egne numre og signatur. Hans debutplade indeholder nærmest heller ikke et mindeværdigt øjeblik. Sidste gang han gæstede festivalen med The Illegals, spillede han også et par Pantera-numre og det var tydeligt, at det var her publikums begejstring lå. Så i år havde han taget beslutningen udelukkende at spille Pantera-tracks på sin Choosing Mental Illness Tour og det viste sig at være et klogt valg.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

Mange var mødt op og Anselmo var ret tændt fra start. Koncerten blev sparket igang med “Mouth Of War” fra Panteras bedste album Vulgar Display Of Power og teltet gik amok fra start. “I´m Broken”, den balladelydende “This Love”, “Fucking Hostile” og grovhittet “Walk” kom i en lind strøm, mens Anselmo havde gemt “A New Level” til ekstranummmer. 10 sange blæste os omkuld gennem en lille time og bandet spillede godt og med både overskud og smittende spillebegejstring.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

Desværre var guitaristens vokal virkelig ringe, da han skulle støtte Anselmo. Det gjaldt heldigvis kun et enkelt nummer, så det blev ikke et større problem. Anselmo er efterhånden en brugt mand, der har været helt nede og vende på bunden i kraft af sit heroin nærdødsfald, men hans vokal er fortsat god, dyb og potent. Det samme kunne man sige om koncerten, der gav os drøjehug og læsterlige klø.

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

Helt mørbanket, men veltilfreds begav man sig videre efter de stryg Anselmo og de illegale gav en og koncerten viste, hvor godt et band Pantera var i fortiden. Dimebag Darrel kan ikke erstattes efter sin sørgelige nedskydning af en sindsforstyrret fan, men mindre kunne gøre det og The Illegals støttede fint op om Anselmos vokal gennem hele koncerten.

Karakter 7

Karakter

7
More from Thomas Steen Jensen
Kill Tech: Inappropriate
Den fine fornemmelse for den gode melodi i det krasbørstige lydbillede er...
Read More
0 replies on “06.07.19 – Phil Anselmo &The Illegals – Avalon, Roskilde Festival”