29.06.22 – Black Pumas – Avalon, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Et kogende Avalon telt ventede forventningsfuldt på den amerikanske duo Black Pumas, da de endelig gik på scene med 20 minutters forsinkelse. Forsanger Eric Burton ledte det store band og de to korsangere ud på scenen og startede en times interaktiv koncert, hvor taktfaste klap og fællessang var primus motor for de musikalske udfoldelser.

Black Pumas debutalbum Black Pumas blev badet i ros fra anmeldere, der faldt pladask for bandets smidige, hjertevarmende solskinssoul. og de er gentagne gange blevet udråbt til at være et sublimt live band. De har sågar fået en officiel Black Puma-dag i deres hjemby i Austin, så store er de i det amerikanske. På et overophedet Avalon på Roskilde beviste de gang på gang, at de er et utroligt sammenspillet band, der kan læse hinanden og give publikum en skøn oplevelse, mens koncerten varer.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Men da sidste tone klingede ud, og folk forlod teltet, føltes det på trods af teltets engagement og glæde som en kalorietom oplevelse. Ved gennemlytning af Black Puma føres man til Californiens kyst, hvor man suser rundt i en åben bil med vind i håret og et smil fra øre til øre. Man lader musikken skylle ind over sig og lader sig rive med af psykedelisk orgelspil og en silkeblød vokal, der smyger sig gennem ens øregange. På Avalon skete det bare ikke – jo musikken rullede hen over os, men den blev ikke hængende. Vi blev ikke forført, men kun opfordret til at klappe i takt, synge med og hæve vores hænder og lade dem svæve fra side til side til rytmen, mens bandet spillede en omgang ensformige numre, der var svære at skelne fra hinanden.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Hvad der kunne have været en magisk forførelse af dynamisk, festligt orgelsoul og station blues, blev til en omgang suppe, steg og is-underholdning. Ærgerligt for Black Pumas og ærgerligt for publikum, der strøg ud på festivalpladsen for at slukke tørsten i aftenvarmen.  

Karakter 5

Karakter

5
More from Camilla Jørgensen
04.07.08 – 18th Dye – Odeon, Roskilde Festival
I modsætning til mange andre koncerter på Odeon var der overraskende få...
Read More
0 replies on “29.06.22 – Black Pumas – Avalon, Roskilde Festival”