29.06.23 – Tove Lo – Orange, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Tove Lo var i topform, da hun torsdag aften trådte ind på Orange. Hun spankulerede over scenen fyldt med kærlighed til en tætpakket plads fastsluttet på at give publikum en ekstravagant pop fest, og det gjorde hun.

Før koncerten var jeg en smule skeptisk – kunne den svenske sangerinde kunne fylde plænen ud? Min tvivl blev hurtigt sat i skammekrogen af publikums reaktion på første beat af åbningsnummeret ”Pineapple Slice”. Jublen og fællessang fra første strofe fasttømmerede holdningen. De tusindvis af mennesker foran scenen var tændte og klar på en high energy dansefest til tonerne af Tove Los electro pop.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

I sin optræden har sangerinden en charmerende zero fucks given attitude, som skinner igennem. Tove Lo udnytter den til fulde, når hun synger sine eksplicitte tekster om sex pakket ind i uimodståelige beats. Hun ægger sit publikum med sang og dans og ansporer en løssluppenhed til at give los. Resultat er en følelse af frihed til at være den, du er, til at danse eller til at flashe dine bryster for storskærmen, hvilket Tove Lo gjorde, ligesom det skete gentagne gange blandt publikum under disco-house sangen ”disco tits”.

I en tid, hvor fri tale står for skud, hvor kvinders ret til at bestemme over deres egne kroppe indskrænkes, og hvor bornertheden ofte hersker, så er det livsbekræftende at se Tove Los publikum leve sig ind i hendes verden og skrigende synge med på tekster som ”If you love me right. We fuck for life. On and on and on.” fra ”Talking Body” Den you-do-you stemning er smittende og med til at gøre Tove Los koncerter til noget ekstraordinært.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Da stemningen var sat, gjorde jeg det samme som resten af publikum og lod mig forføre af rytmerne, mens jeg lod mig rive med af en stribe af hits. Jeg skrålede med på electro pop klassikeren ”Cool Girl”, dansede lystigt til synth dance hittet ”2 Die 4”, og blev helt nostalgisk, da Tove Lo spillede den karriere-definerende gennembrudssang electrohymnen ”Habits (Stay High)”. Tove Lo gav dette års festival en uforglemmelig festoplevelse, og jeg glæder mig allerede til næste gang, Tove Lo står på plakaten.

Karakter 8

Karakter

8
More from Camilla Jørgensen
05.07.18 – First Aid Kit – Orange, Roskilde Festival
First Aid Kit fungerede som hyggeligt selskab og en blid start på...
Read More
0 replies on “29.06.23 – Tove Lo – Orange, Roskilde Festival”