01.07.23 – Lizzo – Orange, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Lizzo er en tornado af livsglæde og kærlighed. Det viste hun allerede, da hun gæstede Roskilde Festival i 2019. Det samme gjorde sig gældende, da hun trådte ind på Orange sent lørdag aften klar til at sprede positivitet med sine fængende popmelodier.

”Cuz I Love You” startede ballet, hvor Lizzo gav den som en neon klædt dominatrix, mens hun rockede vokal og attitude til stor fornøjelse for fans i pit og på pladsen. Herefter fulgte ”Juice”, hvor Lizzos dansere gav den fuld skrue og vred deres kroppe, der kom i alle størrelser. Kropspositivitet og selvkærlighed er to temaer, der går igen i Lizzos musik, og beskeden gik klart ind med festfyrværkeriet ”2 Be Loved (Am I Ready)” og bangeren ”Soulmate”, der begge handler om at holde af sig selv.

Der er ingen tvivl om, at Lizzo har et budskab, som hun efterlever: Elsk dig selv – du er skøn, som du er. Publikum fik det skovlet ind med skeer, og et langt stykke af vejen labbede de det i sig. Det skyldes blandt andet hendes charmerende interaktion med publikum, hvor hun talte direkte til folk i massen. Det viste et nærvær og en bevidsthed om publikum, som sjældent ses.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Men i længden kom Lizzo som selvhjælpsguru til at fylde lidt for meget med snak og temposænkende videoindslag. Jeg savnede mere tid til at nyde Lizzos skønne vokal og til at se hende dyrke hendes signatur instrument, fløjten, som ikke fik meget tid på scenen.

I dag holder jeg derfor fast i de øjeblikke, der fungerede, og hvor Lizzo stod frem som en sublim entertainer. Som under ”Truth Hurts”, da hun spillede fløjte og twerkede, eller da hun spredte kærlighed med ”Special” og viste, at hendes vokal kan være skamløst smuk. Endeligt så fik hun også afsluttet med manér i den lettere ironiske kombination af ”Good As Hell” og ”About Damn Time”. Det var about damn time med noget festlig musik efter en lang sekvens med snak, og det viste heldigvis, at når Lizzo fokuserer på musikken, så er hun som skabt til Orange med et show fyldt med fest og farver.

Karakter 7

Karakter

7
More from Camilla Jørgensen
29.06.22 Anna B Savage – Pavilion, Roskilde Festival
Engelske Anna B Savage charmerede sit midnatspublikum på Pavilion med nervøs small...
Read More
0 replies on “01.07.23 – Lizzo – Orange, Roskilde Festival”