01.07.23 – Tobias Rahim – Orange, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Efter Tobias Rahims legendariske koncert på Arena sidste år, hvor der stod flere udenfor teltet end inden i, var Orange den eneste mulige scene for ham. Den dansk-kurdiske kunstner var iklædt solbriller og guldtøj med frynser, da han lagde ud med ”Jesus”. Her kiggede hans mange fans op på scenen med guddommelig tilbedelse i øjnene, mens de så frem til en fest af højeste kaliber. Og det fik de.

Kongen af dansksproget pop har siden Roskilde Festival sidste år udgivet albummet Når sjælen kaster op, der både bød på bangers og ballader. Publikum kunne bade sig i begge dele, som skyerne delte sig over Orange scene, og solen tittede frem efter en dag med regn og grå skyer.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Der var danset på ”Mucki Bar”, rocket igennem og hoppet med på beatet på ”Bums for Eliten”, hvor Artigeardit gæstede scenen og rappede med publikum. Særligt skarpt i hukommelse står også Tobias Rahims hyldest til kurdisk musik og kultur, hvor han sammen med ZK og Luna Ersahin spillede ”Kurder i København”. Her fik han folk fra forreste til bagerste række til at flette lillefingre og danse i fællesskab, og med et var den orange følelse håndgribelig.

I en række af ubønhørlige dansehits gjorde Rahim også plads til følsomheden med ”Når Mænd Græder”, der vakte tårer blandt publikum. Det var også rørende at se Rahim vige rampelyset til fordel for Ida Laurberg på duetten ”Stimulanser”. Her lod den unge sangerinde sin voluminøse vokal udfolde sig, mens Rahim bogstaveligt talt lagde sig i støvet på scenen.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Folkefesten stod dog i centrum for Tobias Rahims koncert, og det blev slået ind med syvtommer søm, da konfettikanoner eksplodererede og dækkede publikum i blå streamers under monsterhittet ”STOR MAND”. Menneskemassen hoppede begejstrede op og ned, mens de sang sammen med gæst Andreas Odbjerg.

Orange scene kan knække selv de største navne, men Tobias Rahim fik lørdag aften overbevist de værste skeptikere om, at han er en stor mand, som sagtens kan klare festivalens hovedscene og mere til. Fremtiden ser orange ud for Rahim, der med garanti bliver inviteret tilbage.

Karakter 8

Karakter

8
More from Camilla Jørgensen
06.07.19 – Jorja Smith – Arena, Roskilde Festival
Soulsangerinden Jorja Smith har gjort kometkarriere i musikbranchen med hendes jazzede soulmusik,...
Read More
0 replies on “01.07.23 – Tobias Rahim – Orange, Roskilde Festival”