01.07.23 – Militarie Gun – Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Sidste dag på Roskilde Festival kan være en kamp for kunstnerne, der skal presse den resterende energi ud af de festivalgæsterne (nårh ja, så er der jo også alle dem med éndagsarmbånd, men dem anerkender vi ikke). Militarie Gun fra Los Angeles rammer klokken 16 Gaia-scenen, og de kommer med et nyt album, “Life Under the Gun”, i arsenalet — jeg håber, at de med deres mere melodisk og poppede take på hardcore i hvert fald kan sætte gang i min lørdag.

Starten brokker jeg mig ikke over — første nummer er “Do It Faster”, som også er første nummer på pladen, og det er et lille perle af et nummer, som omgående fænger og giver lyst til mere. Her får vi også for første gang forsangerens signaturlyd “Ooh-ooh!”, som han får fyret af en del gange i løbet af koncerten.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Regnvejret gør, at der nok er lidt større publikum til koncerten, end der reelt ellers ville være. Bandet virker som om, at de har lidt svært ved at få ordentlig kontakt med gæsterne, som måske også har svært ved helt at placere bandets lyd. Der kommer dog mere gang i den, når Militarie Gun hiver fat i deres sange med mere fart på og får sat gang i en rigtig lørdagshygger af en moshpit. Ikke farligt på noget tidspunkt, men bare glad og smilende.

Som koncerten er slut efter lidt over en halv time står man tilbage med fornemmelsen af et show, der kunne havde været meget federe. Mit umiddelbare indtryk er, at kombinationen af sløjt vejr og sidste dag på festivalen ikke står særlig godt overens med bandets LA-vibes, men i sidste ende manglede Militarie Gun også lige at give os det ekstra oomph og fornemmelsen af, at de godt gad at være her på Roskilde med os i dag. Det ender med at blive en koncert hovedsageligt for dem, der allerede var fans og blot villehøre numrene live.

Karakter 5

Karakter

5
More from Christian Bøggild Otte
25.06.23 — Feather Mountain — Gaia, Roskilde Festival
Årets første Roskilde Festival-koncert for undertegnede får de danske prog-metaller i Feather...
Read More
0 replies on “01.07.23 – Militarie Gun – Roskilde Festival”