01.07.23 — Siamese — Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen

10 år. Så lang tid skulle det tage, fra forsanger Mirza Radonjica første gang pressede på hos Roskilde Festival til, at Siamese fik sparket døren ind og blev booket. Denne dag på festivalen gør bandet alt, hvad de kan for at bevise, at det ikke var en fejl endelig at smide dem på hovedprogrammet. Siamese bringer uforfalsket spilleglæde på Avalon denne sidste aften, og de kan være fuldt tilfredse med deres indsats — hvilken fest.

Siamese spiller for de uindviede et moderne take på metalcore-genren, hvor man ikke er nervøs for at kigge over skuldrene på de store popartister. Der er smæk på instrumenterne, men det handler i den grad også om at skrive ørehængere og få folk til at synge med helt fra starten. Det må man sige, at publikum da også gør lige fra begyndelsen. Vi kommer godt omkring i kataloget, men der er heller ikke tvivl om, at de har brugt god tid på at sætte en sætliste sammen, der kan få løftet teltdugen og bygget op til en stor og følelsesladet afslutning.

Mirza får imellem numrene snakket godt igennem om løst og fast (bl.a. om de førnævnte 10 år), men på en måde, hvor man virkelig mærker, at de er taknemmelige for den her mulighed.

Foto: Claus Wrang Michaelsen

Af og til bliver numrene måske lidt for leflende i håbet om, at alle skal være med — “B.A.N.A.N.A.S” fra 2019 bliver simpelthen lidt for corny for undertegnede, når de planker Gwen Stefani med “B.A.”– ja, I forstår, men hey, når man oppe foran kan se sikkerhedsvagterne flere gange jage crowdsurfende publikummer i banandragter ud, så rammer det jo tydeligvis plet hos nogen.

Så giver det mere hos mig på et nummer som “Sloboda”, hvor Mirza på sit modersmål lægger ud med at synge “Sloboda, Sine”, der oversat betyder “Frihed, søn” — det, som hans mor gav ham som grund til, at hans familie måtte flygte fra hjemlandet under krigen i Balkan i 90’erne. Det var et ægte Roskilde-moment.

Hen mod slutningen får bandet besøg af deres — ja, faste gæstevokalist føles ikke rigtigt, for Benjamin Ganzhorn, der også slår sine folder i Daze of June, er nærmere blevet andenvokalist i løbet af de sidste par år. Han bidrager med en råbende vokal, der giver tyngde og viser, at bandet stadig har sine rødder i metalcoregenren, f.eks. på nummeret “Home”, der på plade ellers har en gæste-feature fra forsangeren i hardcorebandet Stray from the Path.

Siamese leverer en solid lørdagsfest og er på mange måder en perfekt mellemregning mellem det nye og klassiske Roskilde — du får popsmaskere, som de fleste vil kunne nikke med på, på en bund af nedtunede guitarer og breakdowns.

Karakter 8

Karakter

8
More from Christian Bøggild Otte
28.06.23 – Queens of the Stone Age – Roskilde Festival
Der kan nok siges meget om betydningen af, at et band som...
Read More
0 replies on “01.07.23 — Siamese — Roskilde Festival”