Carpark North: All Things To All People

cover-carparknorth-allthingstoallpeople-2005-300x300

Blandede bolsjer fra Carpark North

Med første single-udspil, Human, var mine forventninger til Carpark North’s andet album ret høje. Nummeret indeholder en fandenivoldskhed som klæder bandet virkelig godt, og som jeg i høj grad savnede på bandets selv-titlede debutalbum. Denne første single har sammen med interviews, artikler og rygter givet mig forventninger om at møde begreber som eksperimenter, ”højt til loftet”, sprængning af rammer og netop fandenivoldskhed på All Things to the People.

Første halvdel af albummet skuffer mig dog. Udover Human er skæring 1-4 småkedelige numre, der leder tankerne hen mod debutalbummet. Åbningsnummeret Berlin giver slet ikke den start på albummet, som man kunne håbe og forvente. De sidste 30 sekunder af nummeret består dog af aggressiv guitar og sang fra Lau Højen, som kunne have klædt hele nummeret godt. Best Day indledes i stil med Superheroes, og er ellers et rigtigt pophit, som også bliver det kommende single-udspil og Fireworks er da en fin ballade, men disse skæringer lever i ingen grad op til de forventninger, der er skabt omkring albummet.

På de næste skæringer bliver det dog bedre. Run, Newborn og især Song About Us indeholder tunge guitarer, som klæder Lau Højens stemme fint, og de tre jyder spiller her sammen med store armbevægelser, og dette sammenspil synes jeg er en af Carpark North’s stærke sider.

På Rest er det tydeligt, at der bliver leget med elektronikken og genrerne. Her kaster bandet sig ud i down-tempo electronica. Det er ikke mislykket, men det klæder bare ikke Carpark North.

Næstsidste skæring The Beasts giver mig flere af de ting, jeg efterlyser på albummet. Det er albummets længste og bedste nummer, og her veksles der glimrende mellem flere elementer. Der er konstant temposkift og et stort kor leder tankerne hen på goth-pop/rock i stil med Within Temptation og Evanescence. The Beasts er i en klasse for sig selv på albummet, og jeg savner meget mere af samme skuffe!

All Things to the People skuffer mig – til dels måske pga. de forventninger man havde fået op til udgivelsen. Der er ingen tvivl om, at hvis du kunne lide debuten, så vil 2’eren også falde i din smag. Carpark North fortsætter nemlig med at bygge deres sange op omkring nogle stille vers med Lau Højens vokal i centrum, hvorefter der følges op med et mere catchy og tempofyldt omkvæd, og dette har jo givet dem mange fans.

Nytænkningen og eksperimenterne er der dog langt imellem, men Carpark North viser os få elementer, som betyder, at de kan blive et rigtig spændende bekendtskab på den fremtidige danske musikscene.

Written By
More from Lars Asmussen
Nr. 18 – Ryan Adams: Gold
Ryan Adams er på Gold fra 2001 ikke bare en god sanger...
Read More
0 replies on “Carpark North: All Things To All People”