Drivers: Med Flemming Rasmussen i Sweet Silence

drivers-dk-presse2006-565x350

Sweet Silence studierne har brændt sig ind i min hukommelse som det sted, hvor to af 80’ernes absolutte heavy metal-klassikere blev indspillet. Jeg taler her om Metallicas mesterværker “Ride The Lightning” og “Master Of Puppets”. Allerede da jeg fredag eftermiddag træder ind i gangen til studiet, begynder ærefrygten at indfinde sig. På væggene hænger lange rækker af guldplader. Fra Anne Linnet til førnævnte Metallica. Inde bag den store mixerpult sidder Flemming Rasmussen så. Manden der producerede “Ride The Lightning” og “Master Of Puppets”. Han er hyret af det københavnske band Drivers til at producere bandets debutalbum, der er planlagt til release i sensommeren.

Inde i A-studiet står Drivers bassist Jan Nissen og er ved at lægge bas-dubs ned på nummeret “Surfer”. I sofaen bagved Flemming Rasmussen sidder resten af bandet + kærester, og lytter spændt. Det er tydeligt at alle er ganske tilfredse med resultatet indtil videre. Nummeret er ligesom resten af Drivers’ sange meget country-inspirerede.

Drivers har allerede indspillet de 11 numre, som skal indfinde sig på pladen, og nu er man igang med at lave dubs. Denne dag er det bas og trommer, der er i ilden. Der er booket 3 uger i Sweet Silence studierne til at indspille pladen, og Jan fortæller mig, at de er forud for tidsplanen. Næste uge er det vokal og keyboards, der skal indspilles.

Efter Morten Bo Eilersen Larsen har lagt noget percussion på “Surfer”, kan der sættes endnun et “flueben”, og videre til næste nummer på listen. “Talk Country” er et mere rocket nummer, der leder mine tanker hen på stadion rock. Lyden er særdeles fyldig. Nummeret slutter dog på country manér, og det lyder som noget, der kunne have været med i en Kris Kristoffersen film. Ret fedt.

“Into The Hole” er klart det vildeste nummer jeg har hørt fra Drivers. Der er ikke længere så meget country over det, men er nærmere en god gedigen gang garage rock.

I studiet er der en meget løs stemning. Flemming Rasmussen fortæller vittigheder, band medlemmerne laver grin med hinanden og mobber Flemming Rasmussen med hans hang til frikadeller. Da det er fredag eftermiddag, bliver øllene fundet frem, og folk sidder bare og chiller, mens “Into The Hole” høres igennem.

Da Drivers spillede til Melody Maker Contest i Pumpehuset i København for 14 dage siden, fik jeg indtrykket af, at Drivers var mere country-band end rock band. Efter at have hørt de tre numre i studiet, blev jeg dog i tvivl. Der er tale om hurtige og rockede – ligefrem tunge – numre. Jeg får dog at vide fra sanger Søren Langkilde, at der her er tale om pladens 3 hurtigste numre, og der bestemt også vil være mere stille numre. Der er ingen tvivl om, at Flemming Rasmussen kan sit kram. Lyden er upåklagelig, og da der ikke er mixet endnu, venter jeg med spænding på det færdige resultat som bliver at høre på Drivers-debuten. For hvis det kan blive bedre end det er nu, så bliver det virkeligt lækkert.

More from Claus Wrang Riis Michaelsen
Fælles single fra 180° Virvar og Entakt
Torsdag d. 29. oktober er der Spil Dansk Dagen 2009, hvor dansk...
Read More
0 replies on “Drivers: Med Flemming Rasmussen i Sweet Silence”