Giants Of Rock 2005: Accept

Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Efter en særlig voldsom dehydrering, måtte Lemmy og Motörhead aflyse deres næste par uger på deres tour, og dermed også deres optræden på Giants of Rock. Med kort varsel blev tyske Accept hevet ind fra sidelinien som erstatning. Selvom Accept ligesom Motörhead også har leget med siden heavy metal tog sine første spæde skridt, er de næppe lige så legendariske som Lemmy og hans tro følgesvende. Derfor var der mange skuffede heavy-fans på gentofte stadion den aften.

På denne tour var Accept samlet i deres orginale line-up, og selvom bandet ikke er purunge mere, virkede det som om de virkelig havde genfundet spillelysten. Der blev poseret på klassisk heavy metal-manér (på række), og guitarerne blev gang på gang løftet op i positur.

Accept kan ikke tilskrives ret mange metal-klassikere, men de få, som de har, blev også spillet til koncerten. Bla. “London Leatherboys”, “metal Heart” og “Fast As A Shark”.

Men hittet over dem alle “Balls to the Wall”, blev gemt til sidst. Udo Dirkschneider råbte: “Her er sangen i har ventet på”, og publikum brød ud i vild jubel, da Accept spillede de første toner af “Balls to the Wall”.

Om man kan lide Udo Dirkschneiders vokal, er en smagssag. For undertegnede, er han bestemt ikke denne jords største sangtalent, men jeg må indrømme, at han gjorde det ganske godt. Han virkede tændt, og udstrålede energi.

Selvom det meste af Gentofte Stadion hellere havde set Motörhead, så blev Accept faktisk en hæderlig erstatning.

More from Claus Wrang Riis Michaelsen
The Ark-interview
Pop uden grænser The Ark er nok det band i Sverige, der...
Read More
0 replies on “Giants Of Rock 2005: Accept”