Diskant.dk anbefaler navne til Public Service

rumpistol-dk-presse2008-565x350

Endnu engang samles de bedste nordiske elektroniske navne til en tre dages festival, hvor musikken og innovationen i høj grad er i centrum. Public Service, festivalen for elektronisk musik i Norden, løber af stablen d. 19.-21. august.

Den elektroniske musik, der kommer fra de nordiske lande hører til i Superligaen blandt verdens bedste. Det paradoksale er, at vi selv i Norden ikke sætter særligt meget pris på den elektroniske musik. Og vi forundres, når vi i udlandet støder på mennesker, der kan nævne små danske pladeselskaber og kunstnere. Det er det folkene bag Public Service festivalen har som mission at gøre noget ved. Dette gør de ved praktisk talt at servere cremen af den elektroniske musik i Norden på et sølvfad for det københavnske publikum.

Public Service startede sidste år som en gratis festival i sensommeren på initiativ fra nogle stærke kræfter fra P3. Den elektroniske musik skulle ud til folket og festivalen skulle være en begivenhed og event, der samlede den elektroniske musiks kræfter og styrkede netværket mellem de ellers små uafhængige kunstnere og DJ’s i musikindustrien.

Efter succesen sidste år på Holmen med konstant musik fra to scener bliver Public Service endnu større. Festivalen flytter til nye og mere behagelige omgivelser i Københavns Universitets baghave på Amager, mens musikken strømmer fra tre scener. Denne gang er festivalen ikke gratis, men med en pris for alle tre dage på 150 kroner vil det ikke efterlade varige mærker på selv det mest skrabede studenterbudget.

Arrangørerne bag Public Service har i år inviteret otte af de bedste nordiske labels og givet dem hver to timer til selv at præsentere, hvad de mener, er deres allerbedste kunstnere. I programmet finder man derfor et bredt udvalg fra hele den nordiske electro-scene.

Fredagen starter på scene 1 i samarbejde med Roskilde Festivalen, hvor navne som WhoMadeWho (DK), MidAirCondo (S) og Freeform Five (UK) spiller. Derefter går det lørdag og søndag løs med non-stop musik på tre scener. Nedenunder finder du nogle af de navne, som Diskant.dk anbefaler at du lægger øre til.

Rumpistol (billedet) – Lyde fra virkelighedens København med beat og computer.

Track 72 – Tue Track på fri fod og med hip hop i bagagen.

DJ Ned Flanders – Det er minimalistisk og dubbet fra manden bag Echocord og Culture Box.

Povo – Noget af det nærmeste vi kommer på dansk urban jazz.

Michael Simpson og Trentemøller – To personligheder mødes.

Taiis – Synth-retro og modernisme

Møbius – Anders er nok mest kendt som den ene halvdel af Melk, her er han på egen hånd, hvilket han gør rigtig godt.

Hess is More – Elektroniske eksperimenter af internationalt format. Læs diskant.dk’s anmeldelse af “Tip Top Dynamo” her.

Johan Segerberg & Ane Trolle – Kontrabas og vokal mødes i improvisation.

Disse navne skal kun tages som udgangspunkt for inspiration. Tag selv ud på Amager og slyng dig i græsset med en kølig fadøl foran en tilfældig scene eller gå på opdagelse i de mange tilbud weekenden bringer. Og husk at festen fortsætter om natten på forskellige klubber rundt omkring i det københavnske natteliv, hvis ikke du har fået nok.

More from Michael Hedelain
Nr. 26 – Duran Duran: Arena
Vi kårer 80ernes 30 bedste albums. Duran Duran's “Arena” ligger nr. 26.
Read More
0 replies on “Diskant.dk anbefaler navne til Public Service”