The Sadies: In Concert Volume 1

The Sadies og Albini viser hvordan man skærer et livealbum

Med nye numre, knap så nye numre, gamle numre og andres numre leverer canadiske The Sadies og en håndfuld gæster med In Concert Volume 1 et livealbum, der er meget mere end de gængse af slagsen. Med en perfekt blanding af surf, country, psychedelica og garagerock byder dobbeltalbummet på hele 41 numre, der er indspillet over to aftener i bandets hjemby, Toronto. Lyden, som Steve Albini i øvrigt har stået for, er fremragende, og man fornemmer såvel bandets spilleglæde som publikums entusiasme, når musikken finder vej ud gennem højtalerne.

In Concert Volume 1 indfanger sin lytter fra første nummer og holder stort set fast i én i samtlige 111 minutter det varer – og er man ved at falde lidt hen, kommer der enten et hurtigt nummer og griber en om bollerne eller en country-hymne, man er nødt til at lytte lidt nærmere til. Albummet kommer vidt omkring The Sadies’ karriere, og på den måde fungerer albummet fint som en introduktion til de canadiske darlings. Helt som på album lyder det dog ikke. Dels er det her live, hvilket selvsagt gør en forskel, men ligeså vigtigt er, at gæster som Jon Langford, Neko Case, Gary Louris (The Jayhawks), Kelly Hogan, Jon Spencer, Matt Verta-Ray, Garth Hudson (The Band) med flere sætter sit tydelige præg på musikken og hele stemningen omkring udgivelsen. Undertegnede kunne dog godt have været foruden Heavy Trash’ medvirken.

Bedst er The Sadies når de går country – eller bluegrass som det er tilfældet med ”1,000,002 Songs”, hvor Kelly Hogan giver sit kompetente besyv med. Men også numre som ”Eastern Winds” og ”The Story’s Often Told” og mange andre er sange man kan vende tilbage til igen og igen. Og hvor tit er det lige det sker med et livealbum? Hvor tit sker det egentligt, at man lytter til et livealbum og tænker, at publikum lige netop den aften har fået en oplevelse ud over det sædvanlige? Ikke så tit… men det sker med In Concert Volume 1.

More from Carsten Fjølner
At The Drive-In på vej til en gendannelse?
Medlemmerne fra At The Drive-In har angiveligt begravet stridsøksen, og ifølge Cedric...
Read More
0 replies on “The Sadies: In Concert Volume 1”