Volbeat: Rock the Rebel/Metal the Devil

Metal for folket

Volbeat debuterede i 2005 med The Strength/The Sound/The Songs og stormede nærmest det danske rockpublikum med deres forfriskende blanding af 50’ernes og 60’ernes melodiske rock n’ roll og tonstunge metal-riffs. Nu er de tilbage med opfølgeren Rock The Rebel/Metal The Devil, og albummet viser, at Volbeat har vokset sig stærkere.

På den altid svære toer gør Volbeat nærmest som det passer dem. I modsætning til debuten går Volbeat nu hele vejen og får i højere grad spillet de to genrer sammen. Michael Poulsen indleder åbningsnummeret med ordene ”See the titie kitie hootie boogie woogie girl” og kort efter buldrer trommerne albummet i gang. Niveauet er højt og energisk fra starten, og det holder hele vejen igennem.

Michael Poulsen lyder stadig som en kloning af Elvis Presley og Life Of Agonys Keith Caputo, og på første singleudspil, ”The Garden’s Tale”, svinger hans vokal fint i duet med Johan Olsen fra Magtens Korridorer. På skæring to, ”Mr. & Mrs. Ness” hører vi ham også fra en mere aggressiv side, og det ville jeg da personligt gerne have hørt meget mere af. Andre skæringer der skal fremhæves er ”Sad Man’s Tongue”, hvor Volbeat i verset på fin vis hylder Johnny Cash, inden der slås over i et riff, der minder en del om Metallicas ”Creeping Death”, samt ”Radio Song” der næsten ikke kan blive mere melodisk og dansevenlig – selvfølgelig stadig med en ordentlig røvfuld metal oveni.

De tre medlemmer svinger fremragende sammen. De formår på glimrende vis at sammenspille de gamle rock n’ roll-traditioner med deres egen lyd. Der er også plads til både steel guitar og banjo, hvilket blot giver albummets stemning prikken over i’et. Alt dette lover godt for den kommende turné, der indledes d. 22. februar i Aalborg. På Rock the Rebel/Metal the Devil er guitarist Franz ”Hellboss” ikke længere med, og guitaren styres derfor af Michael Poulsen. Fremover varetages Franz “Hellboss”‘ guitar af Thomas Bredahl (Gob Squad).

Volbeat bør med denne fremragende toer slå sig afgørende fast på den danske rockscene. De leverer simpelthen en vare, der bør tiltale både headbangere, de danseglade samt det mere modne publikum med hang til rock n’ roll. I bogstaveligste forstand: Metal for folket.

Written By
More from Lars Asmussen
27.11.10 – Deftones – KB Hallen, København
Med deres nyeste album, Diamond Eyes, er Deftones i år blevet genaktuelle,...
Read More
0 replies on “Volbeat: Rock the Rebel/Metal the Devil”