Natfilm – Monks – The Transatlantic Feedback

film-monks-thetransatlanticfeedback-2007-300x450

…og pludselig blev jeg Monks fan

Det kan til tider være svært at overskue al den musik, der kommer strømmende til os fra butikker, nettet, vennerne osv., for slet ikke at nævne alle de oversete navne, der findes op gennem den moderne musikhistorie. Sound And Vision sætter hvert år tidsmaskinen i gang med sine mange tilbud og frem på lærredet materialiserer sig navne, der ofte får klokkerne til at ringe i det fjerne. Navne som The Monks.

Der var engang fem ungersvende, der meldte sig ind i den amerikanske hær i 1961. Fælles for dem alle var at de blev udstationeret i Tyskland, og at de slog kedsomheden ihjel med musikken. De fem soldaterkammerater mødte hinanden i den lokale klub og dannede et band, der senere skulle blive kendt som The Monks.

The Monks var et konceptband skabt af to (van-)vittige tyske designstuderende, Niemann og Remy, med flair for reklamekunst og hvordan man skaber et interessant image. De to managers fik bandet udstyret med munkekutter, og hver mand fik issen glatbarberet, og så havde man The Monks. Gennem stillfotos/postkort og interviews med de fem amerikanske gutter fortælles historien om et band, der var årtier forud for deres tid. Bandets eksperimentelle lyd kan i dag bedst beskrives som en blanding af støjrock, technorytmer/breaks og moderne indielyd tilsat et orgel. I en tid domineret af Beach Boys og Beatles var det ikke underligt, at publikum spærrede øjnene op og tabte kæben på gulvet.

Dietmar Post og Lucia Palacios har skabt en film, der er kræs for kendere og guf for de nysgerrige. Som filmen udspilles, former der sig et glimt af en forunderlig fortælling taget fra rockhistoriens gemmer. The Monks – The Transatlantic Feedback viser et fængende stykke af musikhistorien, hvor der elegant manøvreres uden om alle klichéerne. Det er en sand fornøjelse at blive introduceret for den tyske beatscene anno 1960’erne af fem mænd, der trods forskelle har fundet et fælles standpunkt i musikken. Når salen forlades, kan det ikke undgås. Man er pludselig blevet en Monks fan.

Monks – The Transatlantic Feedback har følgende forevisninger under natfilmsfestivalen:
– 24. marts, kl. 21.30, Cinemateket, Kbh
– 25. marts, kl. 18.00, Øst for Paradis, Århus
– 27. marts, kl. 23.15, Vester Vov Vov, Kbh
– 01. april, kl. 14.00, Vester Vov Vov, Kbh

More from Camilla Jørgensen
04.07.08 – Jomi Massage – Lounge, Roskilde Festival
Den dejligste støj i landet her Der var engang en lørdag formiddag...
Read More
0 replies on “Natfilm – Monks – The Transatlantic Feedback”