23.09.07 – Nephew – Tivoli

Foto: Ricky John Molloy
Foto: Ricky John Molloy

Nephew tryllede kaniner op af hatten, da de søndag aften lukkede Tivoli

Det var fem tydeligt veloplagte nevøer, der søndag aften indtog Plænen i Tivoli. Ført an af Simon Kvamm var der smil på læberne, og det blev mødt af et lige så veloplagt publikum, der var stærkt bevæbnet med både lyssværd, neon-armbånd, stjernekastere og Twix. Som Simon Kvamm selv sagde, så var dette Nephews sidste koncert på en lang turné, og de havde tydeligvis besluttet sig for, at der skulle afsluttes med manér.

Selvfølgelig fyrede Nephew hit efter hit af fra de to succesalbums USADSB og Interkom Kom Ind. Dette overraskede nok ikke nogen, men med den veloplagthed Nephew havde bragt med og med Tivolis hyggelige rammer, blev det alligevel til en særlig aften, selvom der ikke var så meget nyt.

Et par små overraskelser havde Nephew dog med – nogle af dem havde de dog haft med før på turnéen. Først var det Peter Sommer, der ifølge Simon Kvamm lige havde købt årskort til Tivoli og gerne ville spille med i aften. De spillede sammen en noget speciel Tivoli-version af Sommers nummer ”8-6-6-0”. Under ekstranumrene var det så L.O.C. der gæstede scenen og rappede med på ”Hospital”. Under ”En Wannabe Darth Vader” nåede stemningen så sit klimaks. Først blev omkring 20-30 lyssværd tændt blandt publikum, og da det passede med teksten, kastede publikum en byge af Twix på scenen (hvem sagde Shu-bi-dua?). Og her stoppede løjerne ikke. Simon Kvamm havde fået øje på en blandt publikum, der var i ført et lyserødt kanin-kostume. Kvamm kravlede ned til publikum og stjal først to lyssværd, hvorefter kan beordrede den lyserøde kanin på scenen. Det resulterede i en lyssværd-kamp i bedste Vader-Skywalker-stil – en kamp som Kvamm i øvrigt vandt.

Nephew fik lukket Tivoli med manér, og deres turné fik bestemt også en værdig afslutning. Hvis man skal evaluere på deres andet album og den efterfølgende turné, må man konstatere, at Nephew består med glans, og at den pause, de nu går ind i, er ganske velfortjent.

Written By
More from Lars Asmussen
Cherry Overdrive – interview
Den danske all-girl kvartet, Cherry Overdrive, har ikke gjort meget væsen af...
Read More
0 replies on “23.09.07 – Nephew – Tivoli”