Olesen-Olesen: Kain og Abel

Stor udgivelse af Olesen-Olesen

Med Kain og Abel sætter duoen Olesen-Olesen et foreløbigt punktum for deres 25 års samarbejde. Ja, samarbejdet stoppede vel egentligt allerede med albummet Solsort og forstærker (2005), for det nye album er en dobbelt-cd, hvor den ene halvdel leveres af duoens komponist og guitarist Henrik Olesen og den anden af sanger og tekstforfatter Peter H. Olesen. Kortene blev i processen holdt tæt ind til kroppen og ingen af brødrene vidste, hvad den anden gik og rodede med.

Resultatet af brødrenes anstrengelser er endnu et fremragende Olesen-Olesen-udslip, hvor de simple og behagelige melodier ledsages af melankolske tekster, men aldrig opgivende, tekster. Det sidstnævnte gør sig især gældende på Peter H. Olesens album, hvor melankolien løber ned ad væggene og hvor åbningslinien lyder: ”Mit liv ligger i ruiner / jeg står og venter på en arkæolog.”

Hvem af de to brødre, der vinder kampen på ord og melodier er svært at sige. Begge albums er vedkommende og indeholder numre, der kunne gøre sig på en eventuel Olesen-Olesen opsamling. På Henrik Olesens del er det især åbneren ”Drømmen om et liv”, hvor han har sat musik til et digt af Morti Vizki og ”Atten tolv femogtres”, hvor der gøres status og Henrik Olesen spørger sig selv: ”Hvad er det jeg drømmer om?”, der fremstår som albummets bedste numre. På Peter H. Olesens del er det ”En voksen mand i Ramones T-shirt” om den patetiske mand i Ramones t-shirt, der tager stikket som bedste nummer.

1. Mosebogs historie om Kain og Abel er som bekendt også historien om verdens første jalousidrab. Så galt kommer det ikke til at gå med Henrik og Peter H. Olesen, for med hvert sit fremragende bidrag er de begge med til at gøre Kain og Abel til årets bedste danske udgivelse.

More from Carsten Fjølner
Det er nu muligt at høre hele Wilcos kommende album
Selvom Wilcos kommende album først er sat til at udkomme i slutningen...
Read More
0 replies on “Olesen-Olesen: Kain og Abel”