04.10.07 – Figurines – Store Vega

Foto: Simon Birk
Foto: Simon Birk

De små Figurines og Store Vega kunne ikke helt sammen torsdag aften

Allerede under opvarmningen, det nye danske countrynavn CS Nielsen, fornemmede jeg en lidt speciel stemning på Store Vega torsdag aften. Publikum var snakkende, og det virkede ikke som en nem opgave at få fanget den store sal. Hovednavnet Figurines havde det heller ikke nemmere, og taget i betragtning af at Figurines netop havde startet deres turné, kunne de nok også godt have virket lidt mere veloplagte på scenen. De udviste kun momentvist energi og nærvær, og kontakt med publikum var der ikke meget af, hvilket måske kunne have pustet lidt liv i Vega.

Musikalsk fungerede de ældre numre ikke så godt. Jeg havde troet, at det ville sætte lidt bevægelse i publikum, men Figurines kunne heller ikke med disse små pop-perler få fyret op. Kun numre som ”I Remember”, ”Silver Ponds”, ”Ambush” og ”The Wonder” kom nogenlunde til sin ret, men nåede dog aldrig helt ud over scenekanten og ændrede ikke på at hovedparten af publikum på Store Vega virkede søvnigt og lidt uengageret.

Derimod fungerede de nye numre fra When The Deer Wore Blue fremragende live. Ikke at det resulterede i så meget mere liv i Store Vega, men kor-sekvenserne på ”Childhood Verse” og ”The Air We Breathe” og poweren på ”Hey Girl” og ”Drunkyard’s Dream” kunne virkelig fylde Store Vega rent lydmæssigt, hvilket de ældre numre ikke formåede denne aften. Figurines nød tydeligvis at spille de nye numre, og det viser nok bare, at de har bevæget sig videre fra den gamle stil, og at det er stilen på det nye album, som de vil satse på.

En fjerdedel af publikum gik inden ekstranumrene, og det var tydeligt, at Figurines og Store Vega ikke helt kunne komme overens med hinanden torsdag aften, og det vil jeg egentlig både bebrejde et lidt tamt publikum samt hovedpersonerne selv. Koncerten indeholdt dog små momentvise perler i form af de nye numre, hvilket beviser at Figurines kun lige er startet, på noget der kan blive ganske stort.

Written By
More from Lars Asmussen
Hymns from Nineveh: Hymns from Nineveh
Jonas Petersens debut består af hymner med en elegisk stemning over sig....
Read More
0 replies on “04.10.07 – Figurines – Store Vega”