23.11.07 – Spanking New: Spleen United, Beta Satan, JaConfetti – Store Vega

Foto: Søren Solkær Starbird
Foto: Søren Solkær Starbird

Lovende takter fra Spanking New dansk musik

Den danske afdeling af MTV’s program Spanking New Music har netop sparket en dansk miniturné i gang. Den startede i Aalborg, og fredag aften var turen kommet til Store Vega i København. Den danske vært Freya var ikke umiddelbart til at spotte, men til gengæld diskede turnéen op med de tre relativt nye danske navne: JaConfetti, Beta Satan og Spleen United. Grundet en overraskende tidlig optræden nåede din ellers trofaste anmelder desværre ikke at opleve de farverige piger i JaConfetti, men at dømme efter det stor-smilende publikum, der gik direkte i baren efter koncerten, havde det været en både varm og festlig optræden.

Med århusianske Beta Satans entré stoppede varmen og festen ikke. De gik på scenen med stor selvtillid, og især den meget energiske guitarist sørgede for god udstråling på scenen. Forsangeren holdt sig i store dele af koncerten lidt for anonym i den ene mørke halvdel af scenen, og det virkede som om, han denne aften manglede en smule for at nå op til resten af bandet.

Beta Satan spillede kun en god halv time, og man var faktisk sulten efter mere. Deres kombination af poppede melodier og deres nærmest tonstunge rock fungerer rigtig godt. Beta Satan smider omkring sig med temposkift og breaks, lige som de har lyst til, og det lader til at fungere rigtig godt. Deres kommende album bliver uden tvivl et friskt pust på den danske musikscene.

Spleen United må betegnes som aftenens hovednavn og også det mest erfarne af de tre navne. De debuterede i 2005 med albummet Godspeed in the Mainstream, og nu er de så på trapperne med et nyt album, der udkommer i januar og får titlen Neanderthal.

Spleen United udfyldte Vegas store rum på fremragende vis denne aften – både hvad angår lyd og lys. Bjarke Niemann og Kasper Nørlund førte an på midten af scenen, hvor de på skift styrede vokal og hhv. guitar og keyboards. Sammen med de tre andre bragede de igennem med deres meget elektroniske rock. ”Heroin Unltd” og ”In Peak Fitness Conditions” fra deres debutalbum fungerede klart bedst og vakte stor jubel hos det efterhånden fyldte Vega. De nye numre fremstod mere anonyme, og det tager nok lidt mere tid, at vurdere deres kvalitet end denne ene aften.

Spleen Uniteds lys- og lasershow var imponerende – af og til så imponerende, at det tog en smule af opmærksomheden fra musikken. Spots, laser og røg nåede til tider helt ned til bagerste række, og det harmonerede perfekt med musikken.

Alt i alt var MTV-arrangementet vellykket. Det var fredag, og publikum var tydeligvis i et festligt humør, hvilket de tre bands også må have mærket. Alle tre navne har tydeligvis noget nyt og interessant at byde på, hvilket må siges at være en fællesnævner på trods af den musikalske forskel, der trods alt er.

Written By
More from Lars Asmussen
Boat Man Love: Skuffende, men dog interessant
Et besøg på Lades Kælders hjemmeside onsdag aften kl. 20.30 fik vækket...
Read More
0 replies on “23.11.07 – Spanking New: Spleen United, Beta Satan, JaConfetti – Store Vega”