02.12.07 – Volbeat – Store Vega

Foto: Lars Asmussen
Foto: Lars Asmussen

Volbeat takkede af for i år

103 koncerter siden februar. Det er hvad danske Volbeat har præsteret i 2007. Ud over selvfølgelig at have udgivet deres andet album, indspillet 3 musikvideoer og, at der blandt deres koncerter var store oplevelser som åbningen af Orange Scene på årets Roskilde Festival samt opvarmning for Metallica i Århus. Forpustet? Forståeligt nok. Og Volbeat glædede sig nok også denne søndag aften til at spille årets sidste koncert og tage en pause – i hvert fald indtil februar, hvor de varmer op for Megadeth i KB Hallen.

Selvom det var søndag aften, så var Store Vega proppet og udsolgt – og så havde Volbeat endda også spillet her for fuldt hus lørdag aften. Publikum var i overraskende højt humør, og der var godt gang i fadøls-anlæggene. Volbeats live-publikum er efterhånden ved at være en broget flok – forstået på den måde at her også var ægtepar i 40erne, som åbenbart har skiftet søndag aftens ”Forbrydelsen” og ens joggingdragt ud med Volbeat-koncert og ens Volbeat t-shirt.

På trods af det hårde år og en koncert aftenen før var Michael Poulsen og co. i højt humør, og det var glædeligt at se, at de stadig bliver så glade og taknemmelige overfor det voksende entusiastiske publikum. Poulsen snakkede flittigt med os, og der blev endda også tid til en gåtur blandt publikum med trådløs mikrofon og et stage dive. Humøret og glæden fejlede altså intet, men musikalsk fornemmede man dog en vis træthed.

De ellers så tunge og skarpe riffs var lidt sløvere og mere rodet end normalt denne aften. Normalt sidder hvert eneste nummer lige i skabet, når Volbeat spiller live, men det var ikke tilfældet i aften. Heldigvis er Volbeats bundniveaus meget højt, så nogen dårlig koncert endte det bestemt ikke med at blive, og det skyldes nok også til dels det meget tændte og taknemmelige publikum. Der blev skrålet, klappet og danset med til den store guldmedalje, og når man kan få folk på både side-balkonen og de øvre siddepladser til at rejse sig og huje med, så ved man, at man gør noget helt rigtigt.

Der blev også tid til tre nye numre. Eller to og et halvt skulle man måske sige. Det sidste varede nemlig kun 1 minut, da de simpelthen ikke var nået længere med nummeret. Men Volbeat var ligeglade. De ønskede publikums dom allerede nu, hvor numrene kun var blevet spillet sammen nogle få gange. Dommen var stor jubel, selvom de nye numres kvalitet ikke fik mig helt op og ringe. Der var ikke så meget nyt at spore, hvilket jeg da i høj grad godt kunne tænke mig, inden det bliver alt for rutinepræget for Volbeat.

Konklusion: Tak til Volbeat for et uforglemmeligt dansk rock-år og tillykke med de opnåede resultater, som er fuldt fortjente. At aftenens koncert så ikke var blandt Volbeats allerbedste var jeg og resten af publikum ret ligeglade med.

Written By
More from Lars Asmussen
23.09.07 – Nephew – Tivoli
Nephew tryllede kaniner op af hatten, da de søndag aften lukkede Tivoli...
Read More
0 replies on “02.12.07 – Volbeat – Store Vega”