Cat Power: Jukebox

Cat Power skriver sig ind i historien af fremragende fortolkere

Otte år efter sit første cover-album og to år efter sit seneste studiealbum er Cat Power, aka. Chan Marshall, klar med endnu et cover-album – denne gang med titlen Jukebox. En jukeboks der indeholder fortolkninger af numre fra store navne som Frank Sinatra, James Brown, Hank Williams, Janis Joplin, Joni Mitchell og Bob Dylan, og som undertegnede velvilligt smider et par mønter i. For med Jukebox skriver Cat Power sig ind i historien af store fortolkere.

Albummet åbnes af Sinatras ”New York”, der næppe kræver nogen større introduktion. I Cat Powers kløer er nummeret forvandlet til en underspillet søvndyssende blues med trommerne helt i front. Og sådan er det med de fleste af numrene på Jukebox: de er ikke bare covernumre, men flotte genopfindelser af originalerne, der får nyt liv i en helt ny indpakning. Coveralbummet markerer derfor heller ikke, som frygtet, kreativ stilstand, og Jukebox skal ikke blot ses som et pusterum inden vi får et nyt selvskrevet album fra Cat Power, men som et selvstændigt album.

Melodierne står ikke helt så stærkt som på Cat Powers seneste udspil, The Greatest, men er man til Chans sørgmodige grundstemningen, eller har man blot lyst til at lytte til nogle af historiens bedste sangskriveres værker i nye klæder, så er Jukebox en oplagt investering. Chan Marshall er i sandhed genopstået efter et længerevarende misbrug, og at hun også stadig formår at skrive et nummer helt fra bunden, beviser hun med albummets eneste nye og selvskrevne nummer ”Song To Bobby”.

More from Carsten Fjølner
Babyshambles udskyder kommende album
  Egentligt havde Babyshambles planlagt, at udgive deres tredre album senere i...
Read More
0 replies on “Cat Power: Jukebox”