03.07.08 – Teitur – Orange Scene, Roskilde Festival

Det er altid en stor ting, at åbne Orange scene og det vil længe blive diskuteret, om Teitur var et rigtigt valg, til dette privilegium.

teitur-presse2008-565x377

Teitur åbnede ballet

Det er altid en stor ting, at åbne Orange scene og det vil længe blive diskuteret, om Teitur var et rigtigt valg, til dette privilegium.

I åbningsnummeret lagde Teitur ud med at spille guitar med violinbue. Det er set før, men akkompagneret af en ensom cello og det til lejligheden medbragte kor, sparkede det en stemningsfuld koncert i gang på Orange scene.

Det store hit fra 2005 ”Louis Louis” blev spillet som det 3. nummer og flere blandt publikum vækkedes og måtte erkende, at de kendte Teitur.

Scenestilen var afdæmpet og naturlig. Orkestreringen bestod foruden Teiturs sprøde stemme og forsigtige guitarspil af en blæsersektion, en cello et lille 5-6mands-kor, trommer og bas. Grunden til at beskrive instrumenteringen, er for at fortælle, at der på ingen måde indgik computere eller keyboards. Det mest hightech, der blev brugt var en gammel el-guitar i nogle af sangene. Denne naturlighed og ægthed, var befriende i en tid, hvor så mange andre bands vil lyde som Depeche Mode. Det naturlige og skrabede ved musikken skabte en hyggelig og rar stemning på en solrig torsdag aften.

Selvom pladsen foran Orange scene oplevede vindstød, der var kraftige nok til at give lydfolkene grå hård, var lyden klar og fin.

En af højdepunkterne var sangen ”We still drink the same water”, fra The Singer. Nummerets rytmeskift dekonstruerede den traditionelle rockrytme og ledte i høj grad tankerne hen på Björk og albummet Debut. Teitur legede med rytmen og dirigerede bandet med sin guitar.

Publikum fandt man som hovedpart siddende ned og dermed spredt godt ud over Roskilde festivals orange rådhusplads. Ikke alle havde rettet opmærksomheden imod scenen, men sad og sludrede i aftensolen, eller studerede musikprogrammet. Det gjorde intet – stemning var der masser af og koncerten udgjorde en rolig start på festivalen. Dermed viste Teitur sig være en rigtig god åbningskunstner af Orange scene. Det var den perfekte opvarmning til et alsidigt og intelligent Roskilde-program. Folk hang, drak en øl, snusede stemningen til sig, og lod tydeligvis til at nyde musikken og glæde sig til resten af festivalen.

More from Torben Eik Jacobsen
06.07.08 – The State, The Market and the DJ – Lounge, Roskilde Festival
Nogle gange fornemmer man talent og potentiale på et niveau, der giver...
Read More
0 replies on “03.07.08 – Teitur – Orange Scene, Roskilde Festival”