05.07.08 – Nicole Atkins – Astoria, Roskilde Festival

Astoria er den bedste scene på Roskilde Festival. Derfor var det også glædeligt at opdage at Nicole Atkins var blevet placeret netop her. Den aflukkede scene skulle da også vise sig at passe perfekt til musikken, der live skiftede mellem det elverpige-agtige og det rockede – og gerne indenfor samme nummer.
Foto: Jennifer Tzar
Foto: Jennifer Tzar

Smuk vokal præstation fra Nicole Atkins

Astoria er den bedste scene på Roskilde Festival. Derfor var det også glædeligt at opdage at Nicole Atkins var blevet placeret netop her. Den aflukkede scene skulle da også vise sig at passe perfekt til musikken, der live skiftede mellem det elverpige-agtige og det rockede – og gerne indenfor samme nummer.

Liveversionerne af Atkins’ sange var en smule mere rocket og knap så stort orkestreret som det er tilfældet på cd. Om det klædte musikken bedre er svært at sige, men dårligt var det ikke, og alle sammenligningerne med Martha Wainwright gav pludselig meget mere mening.

Nicole Atkins kom godt rundt om hele det nye og flotte album Neptune City. Højdepunkter var der mange af, men bedst var vel nok ”The Way It Is” der, som på cd, lagde stille ud, hvorefter Atkins gav prøver på sine vokale evner. For at kunne koncentrere sig fuldt ud om vokalen havde hun lagt guitaren fra sig og gik nu stille rundt med mikrofonen i hånden.

Der var ikke mødt helt så mange op som man måske havde kunnet forvente, hvilket nok skyldtes, at Joan As Police Woman var placeret på Odeon samtidig. De der var mødt op fik dog en flot koncert leveret af en kvinde, der nok skal blive stor indenfor de kommende år.

More from Carsten Fjølner
Muse: The 2nd Law
Muse skuffer stort med The 2nd Law. De skal nok stadig kunne...
Read More
0 replies on “05.07.08 – Nicole Atkins – Astoria, Roskilde Festival”