Volbeat: Guitar Gangsters & Cadillac Blood

Danmarks største guitar-gangstere topper på deres tredje album

”There’s a cadillac out in the dark. There’s a guitar gangster lying in the smoke.” Sådan indledes Volbeats tredje album, og dette er også indledningen til historien, som alle albummets tekster bygger på. Forsanger og sangskriver Michael Poulsen har udtalt, at han under sangskrivningen havde svært ved at afslutte teksterne i de enkelte numre, og derved opstod idéen om et koncept-album, med historien om guitar-gangsteren der indledningsvis findes blødende af skud i sin Cadillac i ørkenen.

Musikalsk indledes der, ligesom på det seneste album Rock The Rebel/Metal The Devil, med et gæstevisit af Anders Pedersen, der åbner ballet med en slideguitar-solo. Herefter dundres der løs på titelnummeret, og fra starten af albummet føler man tydeligt, at Volbeat holder stilen fra deres to foregående succes-albums.

Nu kan Volbeat andet end blot at dundre løs. I mange af numrenes melodier og rytmer fornemmer man på Guitar Gangsters & Cadillac Blood en endnu tydeligere inspiration i 50ernes og 60ernes rock n´ roll end på de toforegående albums. Det hele bliver på disse numre så utroligt melodiøst og dansabelt, samtidigt med at det metalliske input bevares. Hermed bør der på albummet i endnu højere grad end tidligere være noget for enhver smag.

Ovenstående gør sig især gældende på de to første singler ”Maybellene i Hofteholder” og ”Mary Ann’s Place”, og på sidstnævnte overraskes der med et af Volbeats helt nye friske pust: Duet med eks-Swan Lee-sangeren Pernille Rosendahl, og det er virkelig et fornøjeligt friskt pust.

Deciderede covernumre er der igen blevet plads til – og denne gang to af slagsen. Hank Williams’ ”I’m So Lonesome I Could Cry” og Kitty Wells’ ”Making Believe” får begge et skud af Volbeats hårdhed og tempo, mens de utroligt catchy melodier bevares og gør numrene svære ikke at synge med på. Sidstnævnte blev i 1992 også fortolket af Social Distortion, hvis mere punkede stil også er at finde på ”Back To Prom”.

Nok om Volbeats inspiration og fortolkning af klassisk og melodiøst rock n’ roll. Volbeat er uden tvivl et tungt metal-band, og de er Danmarks bedste indenfor genren i disse år. På Guitar Gangster & Cadilliac Blood er begge elementer stærkt repræsenteret, og Volbeat formår i højere grad end tidligere at eksperimentere med en masse spændende elementer, og det gør albummet til deres hidtil bedste.

Volbeat indleder i starten af oktober en lille Europa-turné, og d. 4. november åbnes den danske turné så med en ekstrakoncert på Store Vega, da koncerten d. 5. november blev udsolgt på ingen tid. Glæd dig over albummet Guitar Gangsters & Cadillac Blood, og glæd dig til at Volbeat snart spiller i nærheden af dig – det vil du ikke gå glip af.

Written By
More from Lars Asmussen
Surf in Stereo: Surf in Stereo Feat. Kasper Tranberg
På Surf in Stereos nylige albumudspil har de haft lyst til at...
Read More
0 replies on “Volbeat: Guitar Gangsters & Cadillac Blood”