13.02.09 – Jenny Wilson – Privatteatret, København

jennywilson-presse2008-300x300

Forsmag på en kommende storhed.

AnmeldelseLuften emmede af høje forventninger i privatteaterets mørke sal denne aften – for ingen ringere end dronningen af skæv pop, som nogen så rammende har kaldt hende, skulle præsentere sin nye plade for det danske publikum – med andre ord ville Jenny Wilson give en live snig-præmiere af Hardships! En plade der først rammer gaden i næste uge (23.02.09).

Og lad det være klart med det samme, at det skulle vise sig at være en ubestridt sejrsgang for Jenny Wilson – ligesom hendes kommende plade er det (undertegnede vil anmelde Hardships! Her på siden ved given lejlighed) – koncerten var en triumf fra begyndelse til slut.

I modsætning til hendes officielle turne-koncerter – i hvert fald dem undertegnede har deltaget i – var setup’et overraskende ikke teatralsk og måske især taget i betragtning af at koncerten netop blev afviklet i et teater! Dette skal dog på ingen måde ligge hende til last, for måske var det fraværet af de teatralske elementer der medvirkede til at vi blev vidne til en langt mere fokuseret Jenny Wilson end ofte set. Ved tidligere lejligheder har hendes koncerter haft lidt svært ved at komme ud over scenen – rent musikalsk – men dette var bestemt ikke tilfældet denne aften.

Koncerten startede der hvor hendes kommende album også vil gøre det, med “The Path” og gik sin sejrsgang over 9 ud af 13 skæringer fra Hardships! Hver sang blev fremført med intensitet og en sjældent set oprigtighed, som kom til udtryk i “Anchor Made Of Gold” hvor hun ikke helt var tilfreds med starten og derfor afbrød sig selv for at tage den forfra. Smukt øjeblik hvor man følte at man var med i skabelsesprocessen af noget stort – noget der endnu ikke var tynget af rutinen. Selv om hver sang nærmede sig det sublime, må singleforløberen “The Wooden Chair” fremhæves som aftenens højdepunkt.

Havde man ikke hørt singlen i forvejen (eller man på anden måde havde tiltusket sig et presseeksemplar eller måske en mindre lovlig udgave – der sikkert allerede findes på nettet) var der ikke meget genhørsglæde at komme efter. For koncerten bestod udelukkende af skæringer fra den kommende plade. Modigt gjort og så uendelig rigtigt – lige som alt andet hun gjorde denne forunderlige aften…

NB: Der skal herfra også siges tak til Oh Land for en særdeles glimrende opvarmning. (ja, undertegnende bliver dejlig varm om hjertet af at tænke tilbage på denne aften)

More from Solfinn Danielsen
05.04.09 – Loney Dear – Lille Vega
Spændingen var til at tage at føle på denne søndag aften i...
Read More
0 replies on “13.02.09 – Jenny Wilson – Privatteatret, København”