The Aftermath: Friendlier Up Here

theaftermath-friendlieruphe

Uinspirerede irske ligegyldigheder

Vokalen er udmærket, og de tre medlemmer af Dublin-trioen The Aftermath er dygtige musikere. Produktionen er stor og finpoleret og der er stor alsidighed i de 14 sange på bandets debutalbum. Alligevel fungerer det ikke – først og fremmest fordi sangene ganske enkelt ikke er gode nok.

I pressematerialet til albummet angives det, at The Aftermath har fået en stormende modtagelse i hjemlandet. Friendlier Up Here hoppede ind på 19. pladsen på albumhitlisten i Irland. Det undrer mig, for med det potentiale den irske musikscene har, så må det være sløje tider på den grønne ø, hvis dette album kan rykke ret meget.

De fleste numre skydes afsted i pænt tempo og med masser af energi og guitarlir. Men der er også plads til den lidt atypiske førstesingle ”Northern Lingerie” og crooner-skæverten ”Overlooking Paris”, der er ren James Bond-musik. Det generelle indtryk er dog, at sangene flyder sammen og har svært ved at gøre sig bemærket hver for sig. Der mangler ganske enkelt den gode melodi eller den fikse idé, der drejer det enkelte nummer væk fra ligegyldighedens glemsel.

Evnerne er store hos The Aftermath, men de er nødt til at finde ud af, hvordan man skriver sange, der flytter noget hos lytterne. Ellers bruger de deres evner langt bedre som backingband eller studiemusikere.

Written By
More from Morten Wamsler
Kissogram: Rubber & Meat
Man kan mene, at bandet lægger sig i baghjulene på bølgen af...
Read More
0 replies on “The Aftermath: Friendlier Up Here”