The Foreign Resort: Offshore

En overrumplende oplevelse. Et dansk debutband, der træder ind på den danske rockscene med en sådan power, at man bliver blæst bagover.

theforeignresort-offshore

Storladen og topkompetent dansk debut

The Foreign Resort er en overrumplende oplevelse. Et dansk debutband, der træder ind på den danske rockscene med en sådan power, at man bliver blæst bagover. Stilen er britisk new wave – et sted midt imellem The Cure og British Sea Power – og omgivet af de mange bands, der har inspireret og er blevet inspireret af ovennævnte.

Trådene til The Cure er enkelte steder så klare, at nogle måske vil rynke på næsen. Den blæserinficerede ”Towards the Dusk” er en af disse, men nummeret fungerer ganske enkelt så fantastisk, at jeg – trods sammenligningsforbeholdet – ikke kan undlade at lade mig rive med.

Der er højt til loftet. Produktionen og arrangementerne er kæmpemæssige i deres massive og luftige rocklyd, og sanger Mikkel Borbjerg Jakobsen har på samme tid den fornødne styrke, skrøbelighed, pompøsitet og inderlighed i sin vokal, og det gør udtrykket aldeles stærkt.

Albumarbejdet har sneget sig udenom alt, hvad der findes i den etablerede danske pladeselskabsbranche, og Offshore udsendes på vinyl i samarbejde med butikken Smukstøj. Et eller andet sted et lidt ligegyldigt særpræg for et band, der har alt hvad der skal til, for udelukkende at lade musikken tale. Men fred være med det – det vigtigste i denne sammenhæng er, at det er blevet muligt for The Foreign Resort at gøre deres musik tilgængelig for omverdenen.

”Lost My Way” og ”Relax (It’s Only Love)” er to andre af mine favoritter, men har man en forkærlighed for britisk rockmusik, så må man generelt set ikke snyde sig selv for denne formidable debut. Det er udtryksfuldt, velgjort, meningsfuldt og medrivende. Jeg er fuld af beundring. Og fuld af forundring over, at den danske musikpresse ikke har hypet dette band eftertragteligt. En absolut kandidat til årets debut.

Written By
More from Morten Wamsler
Annemarie Zimakoff: Ivory
Stærke sange, dygtig sangerinde Den danske sangerinde Annemarie Zimakoff debuterer som solist...
Read More
0 replies on “The Foreign Resort: Offshore”