Danko Jones: B-sides

Danko Jones gør som de plejer på B-sides' 27 skæringer. Dertil holder deres simple og kække rock n' roll ikke, og en af de få positive ting man bliver efterladt med, er forhåbningen om forandring og nytænkning i fremtiden.

cover-dankojones-b-sides-2009-300x300

Lang og overflødig b-side-opsamling fra de canadiske partyrockere

Canadiske Danko Jones har ikke ligget på den lade side de sidste år, hvad albumproduktion angår. Det er blevet til fem albums siden 1999, og nu har de også været en tur i det musikalske pulterkammer, hvor de har fundet hele 27 b-sider til denne udgivelse med den ikke så originale titel B-sides. Skiven indeholder både numre, der aldrig er blevet udgivet før, samt numre der har været ude på enten compilations eller som b-sider på singler.

I forhold til Danko Jones’ normale stil er der ikke de store overraskelser blandt de 27 skæringer. Stilen er en god blanding af punk og hard rock, og de catchy riffs kan mange steder nærmest beskrives som AC/DC i et let opskruet tempo. Og som altid handler de fleste tekster også her om fest, sex og damer.

Netop at Danko Jones gør som de plejer, er hvad der ikke rigtigt holder på en sådan b-side-opsamling med så mange numre på. Man kunne have håbet, at der var lidt flere eksperimenter og eksempelvis covernumre at finde. Eneste afvigelse fra de normalt friske og betydeligt kortere studiealbums er det meget høje antal skæringer og den af og til lidt mere skramlede lyd, som B-sides byder på.

For inkarnerede fans er der ingen tvivl om, at en samling b-sider som denne kan være guld værd. Men for mig, som på album og live sagtens kan rocke og synge med og blive fanget når Danko Jones trykker den af, bliver B-sides lynhurtigt et langt og overflødigt produkt. Lad os håbe at denne samling af musikalsk affald signalerer et vendepunkt hos Danko Jones, der i fremtiden både vil betyde lidt mere fornyelse og fantasi hos canadierne.

Written By
More from Lars Asmussen
05.07.12 – Today Is The Day – Odeon, Roskilde Festival
Der var noget særligt i vente i dag. Og havde jeg vidst,...
Read More
0 replies on “Danko Jones: B-sides”