Alcoholic Faith Mission: 421 Wythe Avenue

At lytte til AFM er som at sidde i et storbyrum, helt alene sammen med sin gode ven Jack Daniels, og forsøge at tyde betydningerne af stjernernes skær i kontrasten til det blinkende neonskilt oven over den lokale liquershop.

cover-alcoholicfaithmission-421wytheavenue-2009-300x300

Vibrerende og varierende toer fra dansk folktronica kollektiv

Alcoholic Faith Mission (AFM) er noget så udansk som et missionerende singer-songwriter kollektiv, der tager afstikkere til den amerikanske storbystøj, den elektroniske feedback-jungle og den helt enkle, helt basale melodi, skabt på en umiddelbarhed, som nænsomt indhyller lytteren i et kærligt men også vemodigt greb.

At lytte til AFM er som at sidde i et storbyrum, helt alene sammen med sin gode ven Jack Daniels, og forsøge at tyde betydningerne af stjernernes skær i kontrasten til det blinkende neonskilt oven over den lokale liquershop. På AFM’s debut Misery Loves Company fra 2006, stod numrene vibrerende rene i et underspillet univers af akustiske guitarer, sang og med et tomt fravær af mening og retning. På 421 Wythe Avenue , som også er adressen på den taglejlighed i Brooklyn, hvor pladen er indspillet, drager kollektivet igen ud i natten, nu suppleret med en kvindelig vokal og en elektronisk dimension, der breder musikken mere ud og giver hele projektet, eller missionen, noget mere substans og karakter.

Der er stadig tale om en udefinerbar søgen efter en lyd, en stemning, eller en mening – og man finder præcis den stemning og mening i AFM’s musik, som man selv kan mærke i sit eget mellemgulv. Mærk selv efter.

Written By
More from Carsten Meedom
Brian Jonestown Massacre: Who Killed Sgt. Pepper?
Som helhed fungerer Who Killed Sgt. Peper slet ikke, hvilket er synd...
Read More
0 replies on “Alcoholic Faith Mission: 421 Wythe Avenue”