The Rakes: Klang

Klang indeholder en række knivskarpe numre, der i stil ligger i forlængelse af Fanz Ferdinands galoperende energi og med en Donohoe i lyrisk topform som en Morrissey på lykkepiller.

cover-therakes-klang-2009-300x300

”Raw, playful, exciting, complex and schizophrenic”

De britiske glamrockere i The Rakes tager med deres tredje album Klang på backpackertur til Berlin, i søgningen efter noget mere kant og autenticitet, som den britiske musikscene, ifølge forsanger Alan Donohoe, ikke besidder pt. Rejsen endte i en tidligere Bauhaus-designet sovjetisk radiostation, nu nedlagt og ombygget til studie, hvor bandet boede og indspillede de ti skæringer, til lyden af det pulserende avantgardemiljø i hjertet af Europa. Det er der kommet en række knivskarpe numre ud af, der i stil ligger i forlængelse af Franz Ferdinands galoperende energi og med en Donohoe i lyrisk topform som en Morrissey på lykkepiller. Der er humor og bid, og det hele bliver leveret med kække sideblik til verdenshistoriske begivenheder som murens fald i 1989, og til Donohoes egne forskruede, seksuelle frustrationer. Murens fald bliver til Donohoes egen libido, men brugt med en livslyst og dramatisk nerve, der får britpoprockerne tilbage til et nærmest punket udgangspunkt, der både griber tilbage og fornyer en genre, som langt hen ad vejen er stivnet i tomme floskler og brugte akkorder.

The Rakes’ projekt lykkes i Berlin, og vi siger velkommen tilbage til, hvor det hele startede.

Written By
More from Carsten Meedom
09.06.10 – Garcia plays Kyuss – Loppen
De udgav deres sidste studiealbum for femten år siden, de opnåede aldrig...
Read More
0 replies on “The Rakes: Klang”