Hayseed Dixie: A Golden Shower of Hits

Det er sjovt og festligt, og når man stifter bekendtskab med Hayseed Dixie, kan man næsten ikke undgå at være imponeret over deres evne til at fortolke gamle hard rock-klassikere.

cover-hayseeddixie-agoldenshowerofhits-2009-300x300

En nål i en høstak

”I den frugtbare dal Deep Lick Holler, helt inde i hjertet af Appalachia, kommer lyden, som på samme tid er gammel og ny. Området er isoleret fra al udefrakommende kulturel og musikalsk indflydelse, og herfra kommer disse fire akustiske musikere, som spiller traditionel musik nedarvet fra deres forfædre”.

Således præsenteres amerikanske Hayseed Dixie på bandets hjemmeside, og selv om oprindelsesstedet er ren fiktion, så fornemmer man allerede her, at man er langt ude på landet i selskab med Hayseed Dixie. Tidligere albumtitler som Let There be Rockgrass og Weapons of Grass Destruction, vil formentlig kunne lede mange på sporet af, hvad vi her har med at gøre: De fire bonderøve, hvilket at dømme efter deres fremtoning bestemt ikke er nogen fornærmende betegnelse, forlyster sig med at tage rockklassikere af giganter som Kiss, Queen, Motorhead, Black Sabbath og AC/DC (heraf bandets navn). Denne hard rock skyder de en ordentlig salve banjo, mandolin, violin og akustisk guitar efter. Det efterlader tilhøreren med en humoristisk, bonderøvsk og tempofyldt fortolkning af klassikerne.

Det er sjovt og festligt, og når man stifter bekendtskab med Hayseed Dixie, kan man næsten ikke undgå at være imponeret over deres evne til at fortolke gamle hard rock-klassikere, gennem en genre der ligger så langt fra originalen, mens de alligevel formår at præsentere versioner, som er tro mod originalen ned til sidste detalje. Rent teknisk er det tydeligt, at disse hillbillies har rigtig godt styr på både bluegrass-genren og numrenes originale genre. Især er det banjoens og violinens hæsblæsende tempo der sætter det helt unikke præg på klassikere som ”Highway to Hell”, ”Whole Lotta Rosie”, ”Ace of Spades” og ”War Pigs”. Synes du det er svært at forestille sig, samtidigt med at det forekommer dig interessant og sjovt? Så er Hayseed Dixie med stor sikkerhed værd at stifte bekendtskab med.

Efter en længere præsentation af Hayseed Dixies kompetencer inden for denne rockgrass-genre, er det tid til at vende blikket mod opsamlingsalbummet A Golden Shower of Hits. Der er desværre ikke så meget andet at fortælle om opsamlingen, end at Hayseed Dixie her har samlet hits fra deres syv studiealbums – alle inden for den ovennævnte noget særprægede genre. Underholdningsværdien er god, og for nye tilhørere kan albummet sagtens være et hit og en god introduktion til Hayseed Dixies forunderlige verden. Har man kendt til bandet i længere tid, har opsamlingen dog ikke den store værdi, ligesom nye albums i længden bliver mindre og mindre interessante. Hayseed Dixie er originale, dygtige og festlige, men langtidsholdbarheden og nytænkning skal man lede længe efter.

Written By
More from Lars Asmussen
21.12.18 – Magtens Korridorer – Store Vega, København
Johan Olsen opfordrede den del af publikum, som ikke er begejstret for...
Read More
0 replies on “Hayseed Dixie: A Golden Shower of Hits”