My Latest Novel: Deaths & Entrances

Det kræver tålmodighed og koncentration at finde helt ind til sangene på Deaths & Entrances, og man kan således hævde, at mange måske vil gå død i jagten på indgangene til albummet, inden de er indenfor, men for dem, der holder stædigheden ved lige, er der en skatkiste at opdage.

cover-mylatestnovel-deathsandentrances-2009-300x300

Stærk skotsk storladenhed

Den skotske kvintet My Latest Novel er klar med andet album, og Deaths & Entrances skyder sig ind på toppen af listen over stærke britiske indierock-plader i 2009. Kombinationen af storladne arrangementer og stærkt nærvær og intimitet, skaber en dragende kontrast, som understøtter Chris Deveneys til tider messende vokal og de glimrende sange.

Sammenligningerne kunne stå i kø i forhold til British Sea Power, I Like Trains o.s.v., men My Latest Novel fortjener en hyldest på egne vilkår, og fra den stærke åbner ”All In All In All Is All” følger det ene pletskud efter det andet. Den repeterende og inciterende ”I Declare A Ceasefire” er et af de uomtvistelige højdepunkter, mens bundniveauet er usædvanligt højt hos skotterne.

Det kræver tålmodighed og koncentration at finde helt ind til sangene på Deaths & Entrances, og man kan således hævde, at mange måske vil gå død i jagten på indgangene til albummet, inden de er indenfor, men for dem, der holder stædigheden ved lige, er der en skatkiste at opdage.

”Dragonhide” og ”A Dear Green Place” er også numre, der holder topniveau, og den dramatiske, kølige og let dystre overflade bliver hele tiden udfordret af intimitet og varmt nærvær, og det sætter mig som lytter i en tilstand, hvor My Latest Novel hele tiden holder mig fanget. Chris Deveney lader til tider sin bror komme til mikrofonen, og også her er der kontraster, som gør vokaldelen varieret og som medvirker, at den lille tendens, der en sjælden gang kan opleves som monotoni, straks bliver opvejet og løftet op på det høje niveau, som kendetegner albummet som helhed.

My Latest Novel har begået et af årets mest interessante albums i deres genre, og det er absolut en sikker investering for enhver, der har tålmodighed til at finde ind i bandets kontrastfulde og dragende univers.

Written By
More from Morten Wamsler
Lilyphone: Heavy Coat
Den danske kvartet Lilyphone er aktuel med bandets andet album. Fra den...
Read More
0 replies on “My Latest Novel: Deaths & Entrances”