Sleeping States: In the Gardens of the North

Selvom Sleeping States er fra Storbritannien kan bandet hverken placeres i kategorien klynkerock eller indenfor britrock. Markland Starkie – der er manden bag Sleeping States – excellerer indenfor den afdæmpede og følsomme rock.

cover-sleepingstates-inthegardensofthenorth-2009-300x300

Flot udspil fra britiske Sleeping States

Selvom Sleeping States er fra Storbritannien kan bandet hverken placeres i kategorien klynkerock eller britrock. Markland Starkie – der er manden bag Sleeping States – excellerer i stedet indenfor den afdæmpede og følsomme rock i en version der lyder som en blanding af Shearwater og Bon Iver. Albummet blev – som det også var tilfældet med Bon Ivers For Emma, Forever Ago (2008) – til i ensom isolation, nemlig i skovene omkring Starkies hjemby Bristol, hvilket kommer til udtryk i ni intime sange.

In the Gardens of the North bevæger sig stille af sted med Starkies stemme og vokalharmonier fast forankret i lydbilledets midte. Der er noget gammelt over den måde Starkies bruger sin stemme på. Han benytter sig af noget, der lyder som en blanding af croon og følsom hvisken – uden at man egentligt kan sige at det er nogen af delene. Men rart er det, og når man lytter til albummet kunne man ikke ønske sig en anden stemme til at formidle de rolige sange.

Markland Starkie har tidligere udgivet en EP tilbage i 2006 (der i øvrigt indeholdte et nummer som Edward Droste fra Grizzly Bear havde som favorit i 2007) samt albummet There the Open Spaces (2007) under navnet Sleeping States. Når han nu har et navn som Markland Starkie, så kan det godt undre, at han ikke indspiller under det.

In the Gardens of the North er altså den tredje udgivelse fra Sleeping States – det første på pladeselskabet Bella Union – men selvom det udkom for over en uge siden, så er den helt store omtale udeblevet. Desværre, for et album som dette fortjener at blive hørt.

More from Carsten Fjølner
0 replies on “Sleeping States: In the Gardens of the North”