Renegade Five: Undergrounded Universe

Renegade Five eller deres personlige coach, har valgt et bandnavn, der ikke kunne ligge længere væk fra realiteterne. De er, på trods af bandmedlemmer som tilhører det midaldrende segment, i virkeligheden tættere på et regulært Boyband end det metal image de vil diktere potentielle købere.

cover-renegadefive-undergroundeduniverse-2009-300x300

Klicheer kørt i stilling

Svenske Renegade Five har med deres debutalbum Undergrounded Universe udgivet et fuldstændigt ligegyldigt album. Hard Rock ville være en for kras betegnelse for denne metervare. En flommet og radiovenlig lyd, som kunne få masser af airplay på de amerikanske radiostationer gennemsyrer udspillet. Forsanger Per Nylin har ikke en særlig stor stemme, hvilket for så vidt ikke behøver at være skidt, men når man som her gør sig i ballader og storladne rocknumre med masser af påtaget attitude og øjnene vendt mod himlen, dur det bare ikke. Det selvudnævnte hit ”Running In Your Veins”, lyder som Linkin Park på en meget dårlig dag og kommer mindst fem år for sent. Undergrounded Universe indeholder Sing along omkvæd som kan synges efter én gennemlytning, tekster som er så inderligt ligegyldige, at de ville være bedst tjent med at ende som opfyld på en byggeplads og et bandkoncept så stylet, at man nærmest fornemmer Cost-Benefit analytikeren ånde en i nakken. Er man ligeglad med lyrikken kan man glæde sig over, at de end ikke kan støde en plejehjemsbeboer som nyder Giro 413 til kaffen hver søndag. Det hele virker så gennemkalkuleret at man væmmes og samtlige sange kunne bruges til soundtracket til den nye Anja og Victor film på trods af, at man vil sælge produktet som en slags tung frihedssøgende biker rock.

Svenskerne holder generelt et højt musikalsk niveau uanset genre, men Undergrounded Universe er undtagelsen der bekræfter reglen.

Renegade Five eller deres personlige coach, har valgt et bandnavn, der ikke kunne ligge længere væk fra realiteterne. De er, på trods af bandmedlemmer som tilhører det midaldrende segment, i virkeligheden tættere på et regulært Boyband end det metal image de vil diktere potentielle købere. New Kids Five, Blue Five eller bare Five ville forhindre signalforvirring. Five – nå nej den er taget!!

Vi lader uddrag af teksterne fra ”Seven Days” og ”Set My Heart On Fire” tale for sig selv:

Seven days and seven nights
a week is more than I can take
I´m loosing it all
I´m a fool without you baby
Seven days and seven nights
I don´t understand how to make it right

Don´t want to live my life alone without you
I fear this feeling inside me
It´s so hard for me
I´m not as strong as you think
I see you everywhere I go

Er man glad for musik med bare et minimum af integritet, bør man holde sig langt væk.

Lyder jeg sur? You bet I am!!

More from Thomas Steen Jensen
Beak>: Beak>
Engelske Beak> er en trio bestående af to knap så kendte musikere...
Read More
5 replies on “Renegade Five: Undergrounded Universe”