Expatriate: In the Midst of This

Udgangspunktet er Nirvanas simple energi og Depeche Modes storladne melodier, der både har kant og en altomfavnende fornemmelse for rum i sig. Bandet har kvalitet, drive, ungdommens mod og glød.

cover-expatriate-inthemidstofthis-2009-300x300

Depeche Mode meets Nirvana i Australien

‘Expatriate’ dækker over begrebet at leve et sted, der ikke er ens oprindelige udgangspunkt. En slags ufrivillig emigrant. Begrebet giver ganske god mening i sammenhæng med den debuterende kvintet fra Sydney på den anden side af jordkloden. Således var vokalist Ben King som ung pendler mellem Sydney og Indonesien, og trommeslageren Christo voksede op som barn af græske emigranter i den australske storby, hang ud med Damien Press, som havde et hjemmestudie og spillede guitar, og en dag delte de lejlighed, løb på Ben ude i Sydneys undergrundsmiljø, og resten er historie.

Resultatet er en strømlinet progrock med en solid forankring i det melodiøse, grænsende til det populære – i absolut positiv forstand. Der er ikke meget distortion eller aggression i Expatriates numre, men der er derimod en masse energi og en udadvendthed, der får én til at smile lettet over, at der stadig laves musik ud fra den simle skabelon der hedder melodi og drive.

Udgangspunktet er Nirvanas simple energi og Depeche Modes storladne melodier, der både har kant og en altomfavnende fornemmelse for rum i sig. Mest af alt lyder Expatriate som en opdateret udgave af firserbandet Gene Loves Jezebel – dog uden den skabede falset, som Michael Aston blev ikon for. Men også The Edge er et tydeligt fikspunkt for den unge Damien Press, der både behersker den åbne lyd og den stramme intensitet, der giver numrene glød og bredde.

Bandet har tydeligvis også lyttet til The Cure, Midnight Oil og The Church, men heldigvis også til Neds Atomic Dustbin, og de kombinerer det stilrene og det personlige med det udtryksfulde og det energiske.

Expatriate opfinder ikke den dybe tallerken én gang til, men de leverer en solid omgang melodisk powerrock, der vil henrykke fans af ovennævnte navne – og forhåbentlig også fans af Placebo, som de unge australiere varmer op for på hele Placebos tour – også i KB Hallen den 12. november.

Expatriate har kvalitet, drive, ungdommens mod og glød, og med deres festlige rock vil de forhåbentlig nå ud til en masse lyttere. Hermed anbefalet!

Written By
More from Carsten Meedom
Major Lazer: Guns don’t Kill People… Lazers do
Major Lazer er en jamaicansk kommandosoldat, som mistede den ene arm under...
Read More
0 replies on “Expatriate: In the Midst of This”