23.09.09 – Willard Grant Conspiracy – Loppen, København

Til aftenens koncert på loppen var Willard Grant Conspiracys frontmand Robert Fisher kun flankeret af en violinist og en guitarist. Konspirationen skulle ellers tælle mere end halvtreds musikere - og rent faktisk var det da også planlagt, at bandet denne aften skulle have inkluderet en korsangerinde samt en kvindelig keyboardspiller.

willardgrantconspiracy-usa-presse2006-565x377

Willard Grant Conspiracy for sidste gang

Til aftenens koncert på loppen var Willard Grant Conspiracys frontmand Robert Fisher kun flankeret af en violinist og en guitarist. Konspirationen skulle ellers tælle mere end halvtreds musikere – og rent faktisk var det da også planlagt, at bandet denne aften skulle have inkluderet en korsangerinde samt en kvindelig keyboardspiller. De havde begge lagt sig syge, hvilket uden tvivl var medvirkende til, at aftenen i selskab med Willard Grant Conspiracy blev en noget tam affære. For de eksplosioner bandet tegner sig for live udeblev og tilbage stod et indtryk af et meget stillestående band, der ikke helt vidste hvilket ben de skulle stå på.

På sin højre side havde den siddende Robert Fisher en guitarist, der vekslede mellem den akustiske og den elektriske guitar. Bedst var det når den elektriske fik lov til at komplementere Fishers akustiske og derved gav musikken en lille smule kant. Ellers virkede guitaristen nervøs og i stedet for at se ud på publikum var blikket stift rettet mod frontmanden, som om han ikke vidste hvad han skulle spille, eller hele tiden søgte bekræftelse på, at det han gjorde var godt nok.

På sin venstre side stod violinisten og så sur ud. Ikke et eneste smil forlod hans læber og ofte ødelagde violinen mere end den gavnede. Robert Fishers vokal var udmærket, men det kan godt undre, at han ikke synger på en måde så man rent faktisk kan høre hvad han synger. Og det var ikke kun på grund af manglende engelskkundskaber at dette ikke lod sig gøre, for min amerikanske ledsagerske kunne heller ikke.

Oddsene var ikke på Willard Grant Conspiracys side, men nu har undertegnede hørt bandet live tre gange, og ingen af gangene har de virket overbevisende. Måske er de bare bedst på album.

More from Carsten Fjølner
02.07.10 – NOFX – Arena, Roskilde Festival
Selvom, der blev pjattet mellem numrene, så tog bandet det seriøst når...
Read More
0 replies on “23.09.09 – Willard Grant Conspiracy – Loppen, København”