Diverse: Copenhagen Songwriter Festival

Copenhagen Songwriter Festival er et fint tiltag, en stærk idé, og denne præsentations CD er en fin indgang til en række af de bedste og de talentfulde danske sangskrivere. Men der er lidt langt mellem snapsene og variationen, og derfor er det mest en ”nysgerrigheds-skabende” CD frem for en decideret god én af slagsen.

cover-diverse-copenhagen-songwriterfestival-2009-300x300

Interessant sangskriver-compilation

I slutningen af august måned præsenteredes Copenhagen Songwriter Festival. En festival på Råhuset i København, hvor en række danske sangskrivere blev præsenteret i fællesskab med enkelte skandinaviske og et par amerikanske af slagsen. I samme forbindelse er sammensat en præsentations-cd med 21 af de deltagende sangskrivere, og det er en cd, der giver et interessant billede af songwriter-scenen netop nu – på godt og ondt.

For det er ikke alle 21 numre på CD’en der er lige interessante, men de medvirker alle til at give et godt indtryk af forskellen mellem sangskrivning som håndværk og sangskrivning som en personlig udsendelse af følelser og budskaber.

Det hele er på sin vis forenet i Mark Aaron James’ ”This Song Would Be Better”, der tekstmæssigt fortæller, hvordan sangen kunne have været så meget bedre, hvis afsenderen havde større eller mindre problemer at berette om. Hvis han havde været på stoffer. Hvis han havde været ramt af alvorlig sygdom. Og så videre. I sig selv er sangen ikke specielt interessant, men den ironiserer fint over, hvad der ligger til grund for det, som mange betragter som en velskrevet sang.

Sascha Dupont åbner cd’en med et godt bud på, hvordan en sang skal lyde, hvis den er håndværksmæssigt korrekt sammensat. Men mere er der heller ikke i det. Velkendte navne som Tobias Trier, Jonatha Brooke, Hush og Angu medvirker med rutinen, men det er i de mere ukendte kunstneres bidrag, at der for alvor er godt at hente.

Ida Østergaard er formidabel på den personlige og udtryksfulde ”On His Knees”, mens Kristine Hoelgaard i let jazzet indpakning viser skrøbelighed og følsomhed på ”Farewell Song”. Dertil kommer en lang række kunstnere, der indbyder til nysgerrighed uden i sig selv at stjæle opmærksomhed som omdrejningspunkter. Jeg savner også, at der bliver givet plads til en lidt større variation rent genremæssigt. Det er i høj grad den country/folk-inspirerede del af sangskriver-scenen, der er repræsenteret.

Stærkeste bud fra en af de mere erfarne bidragydere er Kenneth Thordals fantastiske ”Jeg glæder mig” om forestillingen om, hvordan omgivelserne reagerer, den dag man selv ligger i kisten og der skal tages afsked med én.

Copenhagen Songwriter Festival er et fint tiltag, en stærk idé, og denne præsentations-cd er en fin indgang til en række af de bedste og de talentfulde danske sangskrivere. Men der er lidt langt mellem snapsene og variationen, og derfor er det mest en ”nysgerrigheds-skabende” cd frem for en decideret god én af slagsen.

Written By
More from Morten Wamsler
Emil Friis: The Road To Nashville
I mine ører er Emil Friis en fortræffelig vokalist, når han skærer...
Read More
0 replies on “Diverse: Copenhagen Songwriter Festival”