Anoxia: A Lapdance for the Devil

På A Lapdance for the Devil byder Anoxia på noget så (efterhånden) sjældent som en ægte dansk heavy metal plade med gode melodier, fede riffs, teknisk højt niveau og fandens god stemning.

cover-anoxia-alapdanceforthedevil-2010-300x300

Fyn er Feee!

Kvartetten Anoxia fra Fyn er en flok arbejdsheste. De har netop indspillet ti numre til deres andet album som har fået titlen A Lapdance for the Devil og her bliver der ikke holdt mange omsorgsdage. Numrene består af et virvar af lynhurtige guitarriffs, komplicerede basgange og trommeslageren Søren Frederiksen puster næsten Nicko McBrain (Iron Maiden) i nakken. Ambitionerne er hørbart høje og heldigvis har bandmedlemmernes åbenlyse talent fået ordentlige sange at arbejde med. Et faktum som allerede bevises på albumåbneren “Cold Violence”, der med et fængende omkvæd fanger mig fra første gennemlytning.

A Lapdance for the Devil byder Anoxia på noget så (efterhånden) sjældent som en ægte dansk heavy metal plade med gode melodier, fede riffs, teknisk højt niveau og fandens god stemning. Selvom bandet spiller moderne metal så knyttes der tætte bånd til fortidens NWOBHM, med guitarfigurer der minder om både Iron Maiden og Saxon velafstemt med en snert af 80’er power metal der udspringer fra samme lydkilde som både Manowar og Helloween (hør bare “Beyond the Line”, der udmærket kunne være et 20 år gammelt Helloween nummer).

Ingen anmeldelse af Anoxia uden at fremhæve forsanger/guitarist Lars Frederiksen, for han besidder et sjældent talent; han kan faktisk synge uden at råbe og skrige som efterhånden er blevet mere eller mindre standard i dansk metal. Det er en fornøjelse at lægge ører til denne plade som vokser for hver gennemlytning. Sammenspillet med den anden guitarist Claus Nielsen er lækkert og dynamisk og der vrimler med twin-leads og harmonier. Dog må det siges at de utallige lag-på-lag riffs og tempiskift og de avancerede vokalmelodier fungerer flot på plade, men kan måske volde besvær i en livesituation. Fra et lyttersynspunkt er der meget at holde styr på og den slags har det ofte svært på en scene, men under alle omstændigheder er A Lapdance for the Devil en plade som de fire gutter fra Fyn kan være mere end stolte af. Godt gået!

Written By
More from Søren Genefke
Priestess: Prior To the Fire
Prior to the Fire efterlader indtrykket af en gruppe der lyder til...
Read More
0 replies on “Anoxia: A Lapdance for the Devil”