Among Relatives: This Room

Medlemmerne i Among Relatives er tydeligvis gode musikere, der hver især er kompetente på deres instrumenter, men produktionen af albummet sætter kompetencerne i et dårligt lys. Den skramlede lyd, får hele albummet til at lyde som en højskole-produktion.

cover-amongrelatives-thisroom-2010-300x300

Among Relatives er ikke i familie, men nære venner. De blev spottet af Carsten Holm fra P3 og kom i rotation på radiostationen med masser af rosende omtale for nummeret ”Devil’s Work”. Nummeret er selvfølgelig også med på gruppens debutalbum This Room og skiller sig positivt ud, som dét nummer, hvor god melodi spiller sammen med et fængende omkvæd, uden at det bliver et hit lige efter den gængse skabelon (hvis en sådan findes). Det starter blidt, og man bliver forført i omkvædet, der lyder ”Buy me a love song / Buy me a love song”. Som sangen skrider frem bliver det mere rocket og ender i en slutspurt af trommer, bækkener og råbende sang.

Forsanger Jimmy Andersen har en god stemme, der minder om både Søren Huss (Saybia) og Christian Hjelm (Figurines). Der er ikke helt så meget weltschmertz som hos Søren Huss og stemmen er ikke så affekteret som Christian Hjelms, men det er derhenad. Musikalsk prøver Among Relatives at finde sit ståsted mere ovre omkring Arcade Fire, dog uden så gennemtrængende en brug af orgel og klaver. Det er derfor mere subtilt, når Josefine Dalsgaard på violin tilfører flere af numrene et særpræg, der gør dem mindre pompøse end Arcade Fire, men til et væsentligt mere interessant bekendtskab end massen af intetsigende indierock-bands.

Det var så det gode.

Medlemmerne i Among Relatives er tydeligvis gode musikere, der hver især er kompetente på deres instrumenter, men produktionen af albummet sætter kompetencerne i et dårligt lys. Den skramlede lyd, får hele albummet til at lyde som en højskole-produktion (sjovt nok undtaget ”Devil’s Work”). Om det er intenderet at give numrene den lyd, eller om det er fordi sangene er indspillede med hele bandet i studiet på en gang er uvist, men det klæder ikke sangene, og det kunne have været gjort meget bedre.

Det andet problem er, at ”Devil’s Work” er så meget bedre end de andre sange. Selv efter mange gennemlytninger har jeg ikke fundet noget andet nummer, jeg er faldet for på samme måde, men når Among Relatives kan skrive et så godt nummer én gang, kan de vel også gøre det igen og albummet er således et godt fundament at bygge den videre karriere på.

Det er derfor albummet ikke ryger direkte ind i fast rotation hos mig og derfor jeg har svært ved at se This Room være Among Relatives’ vej til toppen af hitlisterne – måske lige med undtagelse af Det Elektriske Barometer.

More from Simon Lei Fredslund
25.10.07 – Doí – Lille Vega
Drømme med kant Selvom Doí endnu ikke er blevet kendte nok til...
Read More
0 replies on “Among Relatives: This Room”