Erland and the Carnival: Erland and the Carnival

Jeg bryder mig rigtig godt om Erland Coopers afmålte, drengede, rolige og bløde indie-vokal, og variationen i lydbilledet er betagende. Dog bliver det for rodet og usammenhængende i længden, og kun to af albummets holder for alvor et højt niveau.

cover-erlandandthecarnival-erlandandthecarnival-2010-300x300

Indie-folk på nippet til succes

Britiske Erland and the Carnival skiller sig ud fra den store indie-mængde ved at ramme en niche mellem den psykedeliske indierock og den mere poppede afdeling af folkmusikken. Med en opvækst på de nordatlantiske Orkney-øer er omdrejningspunktet Erland Cooper opflasket med folkemusiktraditioner, men sammen med bandets øvrige medlemmer David Nock og ex-Verve/The Good The Bad & the Queen-guitaristen Simon Tong, opfindes et særligt musikalsk frirum.

Det fungerer bravt flere steder, mens det bliver lidt for rodet og rumsterende andre steder. Albummet åbner storladent, søgende og legende, men som på mange børneværelser, hvor den ene leg hele tiden afløses af den næste, fordi den første ikke var helt interessant nok, så er gulvet hurtigt overdænget med legetøj i en halv meters højde, og det er svært at finde rundt i, hvad der er hvad.

Det er lidt vel rodet, og jeg savner struktur og orden på sange og arrangementer. Det er for sjældent, at det findes, men når det gør, så kan Erland and the Carnivals noget unikt, som på den skævt, finurligt charmerende ”Trouble In Mind” og den retro-britpop-agtige ”Was You Ever See”.

De genremæssige adspredelser træder i karakter på ”The Derby Ram” med indie-energi og 80er-flirt, mens de elektroniske cowboy-og-indianer-trommer på ”Everything Come Too Easy” i bedste fald er mærkværdige. ”Gentle Gwen” er den ultimative blanding af folkemusik og indierock, men sammenblandingen bliver lidt for ugennemskuelig, når en hidsig 80er-guitarsolo stjæler billedet.

Det kan være underholdende nok at søge målchancerne og komme til afslutninger, men hvis ikke bolden kommer i mål, så bliver resultatet aldrig en sejr. Jeg bryder mig rigtig godt om Erland Coopers afmålte, drengede, rolige og bløde indie-vokal, og variationen i lydbilledet er betagende. Dog bliver det for rodet og usammenhængende i længden, og på et album, hvor kun to numre for alvor holder et højt niveau, så er det ikke helt nok, at tendenserne på de øvrige sange er fornuftige, når de ikke til fulde udfoldes.

Written By
More from Morten Wamsler
Vic Chesnutt: At The Cut
Vic Chesnutt betegnes mange steder som en af de mest undervurderede kunstnere...
Read More
0 replies on “Erland and the Carnival: Erland and the Carnival”