Gigavolt: Hidden Kingdom

Forvirringen er større end talentet, potentialet og evnerne. Der bygges op til en fornem kulmination omkring midten af albummet, men opbygningen bliver lidt for lang og fraværende, og det er den type album, man skal have uendelig tålmodighed for at finde ind til.

cover-gigavolt-hiddenkingdom-2010-300x300

Kølig dansk indiefolk-debut

Med bandnavnet Gigavolt fornemmer man, at man skal blæses igennem af et timelangt elektronisk technovanvid. Men straks den danske gruppes debutudgivelse snurrer rundt, finder man ud af at bandnavnet dækker over nogle helt andre og nydeligt udførte skønhedsoperationer.

For det er de små detaljer i skønheden, der gør forskellen fra nummer til nummer hos Gigavolt, der til tider lader den primært akustiske instrumentering stå alene, mens der andre gange tilsættes i vokal i varieret mængde og desværre også varieret kvalitet.

Det er akustisk indie-folk, og intentionen synes tydeligvis at have været at skabe et intimt og varmt lydbillede. De fire indledende numre virker dog lidt for famlende, kølige og fjerne. Herefter begynder varmen at træde mere frem, og halvvejs på albummet føler jeg mig hensat til gode gamle albums med Kings of Convenience og danske Port Friendly, selvom der momentvist tilsættes minutlange passager med elektroniske forstyrrelseslyde, der er et udmærket eksempel på, at et af Gigavolts problemer er, at de overdriver de gode indfald, der således stjæler fokus i stedet for at underbygge de fine melodier, som i forvirringen bliver lidt for gemt og glemt.

Derfor sidder jeg med en fornemmelse af, at Gigavolt har en masse sympatiske idéer, tanker og ambitioner, men i bestræbelserne på at stikke lidt ud, bliver det ikke de overordnede linjer, der får den totale opmærksomhed, for forstyrrelserne fra de små tilsætninger af variabel succes, bliver lidt for markante og gør helheden lidt for mudret.

Og selvom helheden er pæn og nydelig i arrangementer og produktion, så trækker det ikke just opad, at et enkelt nummer lyder som en 9. klasse i en musiktime, de ikke selv gider være med til. Øvelokale i ordets værste betydning, hvor lyden overstyrer, vokalen er falsk og guitaren elendig. Formålet at inkludere et sådan nummer på albummet er mig en gåde, men der findes sikkert en gemt mening.

Forvirringen er større end talentet, potentialet og evnerne. Der bygges op til en fornem kulmination omkring midten af albummet, men opbygningen bliver lidt for lang og fraværende, og det er den type album, man skal have uendelig tålmodighed for at finde ind til. Der gives ikke meget ved dørene, når først man har fingre i albummet. Til gengæld gives det væk i sin helhed på www.ghostdrome.com.

Written By
More from Morten Wamsler
Frankie & The Heartstrings: Ungrateful
Frankie & The Heartstrings bruger forhåbentlig denne EP til at finde helt...
Read More
0 replies on “Gigavolt: Hidden Kingdom”