Joe And Honey: Heart Beast

Man kan vel nærmest kalde det garage-pop, det som danske Joe And Honey leverer på den lille EP Heart Beast. Det er de små og ukomplicerede melodier, der leveres med Iben Foss’ lidt sky og generte vokal – understøttet af afmålte og præcise arrangementer, der varierer fra det sukkersøde til det garage-beskidte.

Garagepop-debut med lovende potentiale

Man kan vel nærmest kalde det garage-pop, det som danske Joe And Honey leverer på den lille EP Heart Beast. Det er de små og ukomplicerede melodier, der leveres med Iben Foss’ lidt sky og generte vokal – understøttet af afmålte og præcise arrangementer, der varierer fra det sukkersøde til det garage-beskidte. Vel nærmest en poppet udgave af The Raveonettes.

”Silly Thing” hører til de pæne og ungpigepæne skæringer, mens der er mere kant og styrke i den ligeså retrolydende ”Honeysuckles”, hvor Joe And Honey får frembragt et lydbillede, der er ganske interessant og perspektivrigt for den fortsatte udvikling i retning af en fuldlængde udgivelse.

På ”Fever” kan man kun smile velmenende af den finurlige reference til klassikeren med samme titel – skabelonen med den gennemgående basgang, der er primær underlægning til den cool vokal, er ens. Melodisk og arrangementsmæssigt er ”Fever” dog ikke den mest vellykkede af de fire skæringer på denne EP.

EP’en afsluttes af ”My Woman Is Black”, som har den samme coolness og retro-læderjakke-fornemmelse som The Raveonettes havde på deres første albums. Den sprødt forvrængede guitar fra Raveonettes er dog erstattet med et mere klart fokus på samspillet mellem bas og trommer, som trods sammenligningen giver en helt anden kant til det cool udtryk.

Det er ofte, at man fornemmer, at debuterende EP-kunstnere leverer en samling sange, der er lidt for søgende i udtryk og stil. Der går Joe and Honey i den helt modsatte retning med et stærkt udtryk, der står klippefast tilbage i lytterens bevidsthed. Der mangler lidt detaljer og justeringer for at sangskrivningen bliver en tand mere interessant og arrangementerne får et ekstra lille twist, inden materialet overbeviser for alvor.

Egentlig viser Joe And Honey selv vejen i den retning på ”Honeysuckles” der rummer alt det bedste af udtryk, stemninger og sangskrivning, som findes på denne EP. Et nummer, der lover rigtig godt og perspektivrigt for fremtiden, og det er små detaljer, der mangler, før resten af materialet kan nå samme niveau.

Written By
More from Morten Wamsler
Lightspeed Champion: Life Is Sweet! Nice To Meet You
Der er kolorit på livet hos britiske Devonté Hynes a.k.a. Lightspeed Champion....
Read More
0 replies on “Joe And Honey: Heart Beast”