Telestjernen: Roxy Grill

Telestjernen er ledestjernen i en rockmæssig rundtur i udkantsdanmark, hvor new romantics skønt forenes med røvballerock, hvor knallertudstødningen blander sig i næseborene med gyllestanken fra den nærliggende mark og friturestanken fra grillbaren, der i dette tilfælde hedder Roxy Grill.

Overbevisende provinsielt potentiale

Telestjernen er ledestjernen i en rockmæssig rundtur i udkantsdanmark, hvor new romantics skønt forenes med røvballerock, hvor knallertudstødningen blander sig i næseborene med gyllestanken fra den nærliggende mark og friturestanken fra grillbaren, der i dette tilfælde hedder Roxy Grill.

Det er ultraprovinsielt, når Telestjernen udsender sit andet album Roxy Grill. Og provinsielle temaer er måske ikke livretten for det københavnske anmelderi, men ikke desto mindre er størstedelen af det ganske land funderet i provins og provinsielle temaer, hvorfor dette album tekstmæssigt bliver ligeså vedkommende, som det musikalsk er muntert, medrivende og stærkt komponeret.

Telestjernen er skarpest på de rockede og småflabede numre som ”Opera i Oplandet” og ”Dødbringende Drømme”, men sangskrivertalentet er absolut også i høj kurs, når det gælder de direkte, smittende og iørefaldende popnumre. Her i særligt høj grad karakteriseret i den tekstmæssigt småvamle ”Den Indre Svinehund”, men de stærke popsange fungerer også til fulde på ”Fanden På Væggen”, ”Miss Mørhald – 1986” og ”Nordlys over Randers Fjord”.

De ikke nævnte numre er ikke dårlige, for bundniveauet er sjældent kompetent. ”Johnny Boy Senior” er poprock med retropræg, mens ”Ronni Rock og Rævehalerne” ligeledes har en kant af glamrock. Her er melodierne stadig glimrende, men det er på numre som disse, at Telestjernen mangler de sidste centimeter i at vælte hele verden. Nogle gentagelser og en mangel på den samme uimodståelige kant og flabethed som fra albummets bedste numre, betyder at der går en smule tomgang i knallertmotoren.

Men generelt er dette album på alle måder anbefalelsesværdigt til enhver, der som jeg er barn af provinsen, husker de blinkende gadelygter på en tom og vindblæst landevej, og som uproblematisk kan genkalde sig blandingen af knallertudstødning, gylle og grillfriture i næseborene.

Written By
More from Morten Wamsler
Ida Gard: Knees, Feet & The Parts We Don’t Speak Of
Umiddelbart er den helt store styrke hos Ida Gard den fortræffelige sangskrivning....
Read More
0 replies on “Telestjernen: Roxy Grill”