Smoke Fairies: Through Low Light And Trees

Smoke Fairies leverer en særegen kobling mellem storladen og melankolsk skønsang, mere fortættede folk-sange, amerikanske sydstats-traditioner og indierockens energiske rastløshed og elektriske intensitet. Det giver et meget interessant resultat, der dog ikke er fuldt udviklet.

Interessante genrekoblinger fra folk-veninder

Barndomsveninderne Katherine Blamire og Jessica Davies tog allerede de første spæde skridt til en fælles musikkarriere i skolekoret. Derfra gik turen til hver deres forældres pladesamlinger og hengemte akustiske guitarer, og med afsæt i bl.a. den amerikanske rocktradition, har de to damer skabt en stemningsfuld og eventyragtig kulisse for deres ellers stærkt britisk prægede folk-sange.

Til tider bliver det relativt højtideligt, mens der andre gange tilsættes lidt strøm og energi. Det er blandt andet med til at gøre ”Hotel Room” til et stærkt og intenst nummer, mens den klare amerikanske blues-agtige inspiration finder indiskutabel vej på den spillevende ”Strange Moon River”.

Ikke at Smoke Fairies ikke fungerer på de storladne sørgmodige numre som ”Dragon” og ”Summer Fades”, men her leverer de kvalitet i mere bekendte rammer, der synes hørt før. Ikke desto mindre er det vanskeligt at undlade at blive draget af den smukke og betagende åbner ”Summer Fades”, der med sine korharmonier og fine stemningsmættede melodi trækker de bedste vokalpræstationer ud af de to tøser.

Men det er, når energien og modsætningerne mødes, at det slår gnister hos Smoke Fairies. En funktion, de måske er blevet tilskyndet til at opsøge, da Jack White for et par år siden faldt over skønheden ved de to britiske damers skriverier, og producerede og udgav en single for dem.

Through Low Light And Trees er en særegen kobling mellem storladen og melankolsk skønsang, mere fortættede folk-sange, amerikanske sydstats-traditioner og indierockens energiske rastløshed og elektriske intensitet. Det giver et meget interessant resultat, der måske ikke er fuldt udviklet i sin sammenhængskraft, men der er bestemt alle grunde til at følge med i, hvad Smoke Fairies finder på at lægge kræfter i fremover.

Written By
More from Morten Wamsler
The Phantom Band: Checkmate Savage
The Phantom Band søger efter grænser og afkroge. De kommer fint og...
Read More
0 replies on “Smoke Fairies: Through Low Light And Trees”