No Common Venue: Late Night Listening EP

No Common Venue bliver overordentligt spændende at følge i fremtiden. Udtrykket, talentet og evnerne synes komplet nok til, at en fuldlængde debut ikke behøver vente længe på sig. Det kræver naturligvis at sangmaterialet er omfattende og varieret nok, men jeg har store forvenintninger.

Ambitiøst og lovende udspil

No Common Venue er en relativt ny midtjysk konstellation, der holder til i indie-folk-genren, hvor den varme akustiske guitarlyd suppleres med mundharpe, slideguitar og en afdæmpet men stærk og vedkommende vokal.

Late Night Listening er en EP med tre numre, der viser bandet som værende med et ekstremt stærkt udtryk og en meget vedkommende personlighed. Det nærmeste jeg kommer, når jeg bladrer referencerne igennem, er amerikanske Dolorean, for den lettere støvede, supermelankolske og ekstremt intense tilstedeværelse i sangene, har mange samme og enslydende kvaliteter.

”The Fight” står som den stærkeste af de tre sange, men den er skarpt forfulgt af ”Misunderstood”. Mens de to numre primært trækker på amerikanske folk-traditioner, så er der en stemning af keltiske rødder på ”Paid The Price”, der ligeledes har masser af kvalitet, men det er som om, at folk-stykket i den sidste del af nummeret trækkes lidt vel i langdrag.

Det ændrer dog ikke på indtrykket af, at No Common Venue bliver overordentligt spændende at følge i fremtiden. Udtrykket, talentet og evnerne synes komplet nok til, at en fuldlængde debut ikke behøver vente længe på sig. Det kræver naturligvis at sangmaterialet er omfattende og varieret nok, men jeg har store forventninger til denne midtjyske gruppe, der viser sig fra den stærkeste side på denne EP.

Written By
More from Morten Wamsler
Ladysmith Black Mambazo: Songs From A Zulu Farm
Det sangtekniske er sublimt, men skal jeg blive fanget af sydafrikanske vokalharmonier,...
Read More
2 replies on “No Common Venue: Late Night Listening EP”